Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΡΑ ΤΟΥΣ..... ΑΝΤΕΧΟΥΝ


«Τιμωρεί» τις οικογένειες που ζουν με 1.000 ευρώ τον μήνα, «απαγορεύει» τη δεύτερη δουλειά σε όποιον προσπαθεί να συμπληρώσει το εισόδημά του και εγκαταλείπει στο έλεος του Θεού τους πολύτεκνους που ζουν την οικογένειά τους διατηρώντας σε καιρούς κρίσης τη δική τους επιχείρηση ή ασκώντας ελεύθερο επάγγελμα. Όμως και όποιους ζούσαν κάπως πιο άνετα ως τώρα τούς χτυπά με κεφαλικό φόρο 2%-4% ..........

Για παράδειγμα, τρίτεκνος που έχει ένα ψιλικατζίδικο και εισόδημα 25.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή βγάζει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα καθαρά κέρδη, θα κληθεί να πληρώσει φόρο στην Εφορία 6.500 ευρώ, αντί για 2.970 που όφειλε φέτος. Αν του ζητηθεί να πληρώσει και προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, ο φόρος θα φτάσει στα 9.750 ευρώ. Θα κληθεί, όμως, να πληρώσει και το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ και η Εφορία θα του πάρει τα 7.150 ευρώ ως φόρο εισοδήματος. Αν πληρώσει και προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο, θα δώσει συνολικά στην Εφορία 10.650 ευρώ. 
Με λιγότερα από 15.000 ευρώ καθαρά τον χρόνο καλούνται ταυτόχρονα να πληρώνουν και όλα τα παλαιά και νέα χαράτσια που «κουβαλούν» από το 2012 ή φέρνει το 2013 (εισφορά αλληλεγγύης 2%, δηλαδή 500 ευρώ, τρεις δόσεις ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και φόρος ακινήτων του 2013 για το σπίτι όπου μένουν, αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα τιμολόγια της ΔΕΗ κ.λπ.). Με ό,τι απομείνει από όλα αυτά, θα πρέπει δύο γονείς και τρία παιδιά να ζήσουν μία ολόκληρη χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: