Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ!!

Ποιο ήταν άραγε το κεντρικό θέμα των ομιλιών όλων των δημοτικών αρχόντων τα τελευταία χρόνια; Μήπως ήταν κοινό; Μήπως ήταν μια αντιγραφή του λόγου κάθε προηγούμενου εκλεγμένου; Μήπως ήταν άλλη μια υπόσχεση ανάμεσα στις πολλές, που δόθηκαν στον αέρα; Μάλλον......
Το Καστέλλι πρέπει να είναι το κέντρο, αυτό το παραδέχονται όλοι.... ποιοι όμως προσπάθησαν έστω και λίγο να συμμαζέψουν την πρωτεύουσα του δήμου.... ελάχιστοι και αυτοί που το έκαναν δεν μπορούσαν και αλλιώς μιας και τότε δήμος Κισάμου ήταν απλά η πόλη της Κισάμου. Το 70% του πληθυσμού ζει σήμερα στην πόλη της Κισάμου και το υπόλοιπο 30% εξυπηρετείται σε αυτήν.
Ας κάνουν λοιπόν ένα μικρό απολογισμό όλοι αυτοί που την έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση και να απαντήσουν με θάρρος αν τους αρέσει η πόλη που ζουν, η πόλη που εργάζονται, η πόλη που τα παιδιά τους μεγαλώνουν; Μάλλον απάντηση δεν θα δώσουν γιατί βλέπουν το χάλι και την κατάντια μας....
Γι' αυτό λοιπόν κάποιοι λίγοι ας κάνουν μια προσπάθεια μήπως και αλλάξει τίποτα.... όχι για μας, αλλά για τους επόμενους, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, που θα θελήσουν να χαραμίσουν την ζωή τους μένοντας εδώ!
Μετά ας διώξετε τους δημόσιους υπαλλήλους, τους αντιπάλους, αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη, όσους γράφουν την σκέψη τους, ... άμα μείνετε μονάχοι είμαι σίγουρος ότι θα τα φτιάξετε ...ΟΛΑ!!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Τα ίδια πρόσωπα για πολλά χρόνια δεν αφήνουν τον τόπο να κάνει το άλμα προς τα μπρος. Συσπειρώνονται έχοντας στο νου τους το μικρορουσφέτι και τον κωματισμό προκειμένου να χειραγωγούν την τοπική κοινωνία για δικό τους όφελος. Δες πριν λίγες μέρες την μάζωξη εκεί στα ανατολικά. Προφανώς την έκαναν για το... καλό του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

μα καλά αυτοί που μαζεύτηκαν εκεί , από ότι έμαθα , είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι που (μάλλον σχεδόν όλοι, για να είμαι δίκαιος)πάνε όπου φυσάει ο άνεμος των μικροσυμφερόντων τους και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ανάπτυξη της πόλης μας , διότι έχουν καταλάβει καλά μα πολύ καλά ότι σε μία υγειή κοινωνία της Κισσάμου αυτοί και τα συμφεροντά τους δεν έχουν καμία μα καμία θέση και οπωσδήποτε αυτή η κατάσταση δεν τους δίδει όχι καρέκλα αλλά ούτε κουτσουράκι να καθήσουν , να δούμε πότε θα βάλουμε μυαλό και θα τους απομονώσουμε επιτέλους.