Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ...ΚΙΝΕΖΟΥΣ


Σε ένα κινέζικο μαγαζί στη Λίνδο της Ρόδου, η  Ιωάννα, αφού ψώνισε ζήτησε απόδειξη αγορών. Εκεί οι πωλήτριες και αφεντικά άρχισαν τα κινέζικα και η Ελληνίδα εκνευρίστηκε και ζήτησε τα λεφτά της πίσω. Εκεί άρχισαν οι κινέζες πωλήτριες να της τραβούν τα μαλλιά και να την κλοτσούν αλύπητα.
Bλέποντας οι κινέζες πως η Ιωάννα ήταν ανθεκτική και μην μπορώντας να την κάνουν καλά, άρχισαν τα δαγκώματα! Μετά ήρθε η αστυνομία και τους πήρε όλους μαζί στο τμήμα.
Στα δικά μας τώρα τα κινέζικα, εκεί που στοιβαζόμαστε όλοι μας λες και έτσι στηρίξουμε τα "ντόπια μαγαζιά", τα κάλαντα των μικρών δεν ακούστηκαν..από πληροφορίες μου όσα παιδιά πήγαν έφυγαν με ένα οκι!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχεις, ότι δεν θα πρέπει να στηρίζουμε τα "δικά μας" κινέζικα..
Το πρόβλημα αυτό όμως είναι πρωτίστως πολιτικό, και δευτερευόντως "θέμα στήριξης"

Το άναρχο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ (κράτος) έπρεπε σε αυτούς να βάζει την μεγαλύτερη φορολογία και όχι να τους έχει να αλωνίζουν με λάθρο-εισαγωγές και να μην κόβουν και αποδείξεις.

αλλά τι περιμένεις; καλό;

Όσο θα υπάρχουν τα κινέζικα με αυτό το καθεστώς που υπάρχει, κάθε θέμα "μη στήριξης" θα είναι άτοπο αλλά και ουτοπικό.
Άπλα ο κόσμος θα ψωνίζει επειδή είναι φτηνά και μόνο, και επειδή πλέον δεν περισσεύουν.

Δεν είναι θέμα ευαισθησίας πλέον αλλά και ανάγκης..

καλός ο τοπικισμός, αλλά θα πρέπει να γίνουμε και ρεαλιστές, φίλε Γιάννη.

άλλωστε και οι Έλληνες κινέζικα πουλάνε (πλέον) και με "φίρμα" και χωρίς, και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι Αμερικάνοι, και άλλοι, και όλες οι "βαρβάτες μάρκες" εκεί ράβονται πλέον και στο Μπαγκλαντές.

..όμορφα και παγκοσμιοποιημένα..

και ρωτάω εγώ τώρα..!!!

μήπως κάτι άλλο θα πρέπει να αλλάξει;

γιατί εγώ αυτό πιστεύω..