Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

Μετά από  16 ώρες στα κουπιά και αφού διάνυσαν 250 μίλια στο νότιο Αιγαίο και κρητικό πέλαγος, οι δυο τολμηροί κωπηλάτες έφτασαν αργά σήμερα στην Ντία έξω από το Ηράκλειο. Αφού έστειλαν μήνυμα ότι είναι καλά, ενημέρωσαν ότι αύριο το απόγευμα θα μπουν στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Ο Άγγελος Χριστοφίδης και ο δικός μας Κώστας Μανατάκης, ολοκλήρωσαν ένα παράτολμο επιχείρημα με τον Διάπλου του Αιγαίου, με καγιάκ και όλα αυτά για το "Χαμόγελο του παιδιού". Οι δύο άντρες ξεκίνησαν την 21η Μαϊού τον μικρό άθλο τους έχοντας σαν στόχο να διανύσουν 250 ναυτικά μίλια, από την Ερέτρια μέχρι το Ηράκλειο, και αρχικό σκοπό να στηρίξουν το "Χαμόγελο του Παιδιού" που απειλείται με κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Είναι και οι δύο πεπειραμένοι κωπηλάτες αλλά και όπως φαίνεται ευαισθητοποιημένοι πολίτες αφού μέσα από τον μικρό αυτό άθλο τους, όσα χρήματα θα συγκεντρωθούν από δωρεές και χορηγίες θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την κάλυψη ιατρικών εξόδων παιδιών που χρειάζονται νοσηλεία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
Μπράβο τους.....πιστεύω ότι σύντομα και ο δήμος μας θα  βραβεύσει τον Κωστή ..για την περίσσια ανθρωπιά που διαθέτει......

Δεν υπάρχουν σχόλια: