Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

KΡΥΒΟΝΤΑΙ......;

Παύση πληρωμών προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους έχουν στην ουσία κηρύξει δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, καθώς ενώ οδεύουμε στο β΄ εξάμηνο του 2011 ακόμη δεν έχουν καταβληθεί παρά ελάχιστα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή, χρήματα που κατευθύνονται σε επενδυτικές δαπάνες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας (Ανάπτυξης) και Οικονομικών που προβλέπει κατανομή 600 εκατ. ευρώ για τη ΣΑΤΑ του 2011 υπεγράφη στις 2 Μαίου 2011. Ωστόσο, το ποσό ή μέρος του δεν εκταμιεύθηκε ποτέ καθώς το υπουργείο Οικονομίας που έπρεπε να το καταβάλει δήλωνε αδυναμία!
Το πρόβλημα έχει διογκωθεί, καθώς  ούτε το 2010 δόθηκε η τελευταία από τις τέσσερις δόσεις με αποτέλεσμα οι δήμοι να έχουν να πάρουν τέτοιου είδους κονδύλια από την προεκλογική περίοδο, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2010.  Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κάθε είδους προμηθευτές ή εργολάβους στους οποίους όχι μόνο οφείλουν χρήματα από πέρυσι αλλά οι συγκεκριμένοι χρεωστικοί λογαριασμοί συνεχώς φουσκώνουν, καθώς υπάρχουν δαπάνες ανελαστικές.
Και φυσικά στον δήμο μας τα ίδια ισχύουν, αλλά ένα παραπάνω είναι ότι χρωστάνε και στα μαγαζιά.....της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: