Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Τέλη εισόδου 1 ευρώ για την είσοδο στον Μπάλο -τόσο οδικώς όσο και από την πλευρά της θάλασσας- αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου.
Τα τέλη αυτά θα αξιοποιούνται προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα καθαριότητας και συντήρησης της περιοχής. 
Αυτά γράφουν τα σημερινά Χανιώτικα Νέα  και δεν προκαλούν έκπληξη όσο το γεγονός ότι για να αποφασίσει ομόφωνα το Δ.Σ του δήμου κάτι τέτοιο, έπρεπε να κάνουν εισήγηση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Βέβαια το όλο θέμα ξεκίνησε μια μέρα νωρίτερα από επίκαιρες ερωτήσεις μελών στην δημόσια διαβούλευση του δήμου.
Η τέως δήμαρχος Κισάμου κα Φρόσω Σκουλάκη, είπε βέβαια και το εξής καταπληκτικό:
"Εδώ και έναν μήνα έπρεπε ο Δήμος να εισπράττει αυτά τα τέλη, που εμείς είχαμε βάλει πέρυσι με τις εγκρίσεις της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ενήμερο ήταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Δασών. Το ότι δεν είχαν αρχίσει να εισπράττονται είχε ως αποτέλεσμα να διαχέονται από διάφορους πολλά ψεύδη, ότι π.χ. ήταν παράνομο κ.λ.π.".
Τελικά μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε ότι ενδεχομένως κάποιοι να μην ήθελαν ΤΩΡΑ να εισπραχθεί το νόμιμο ανταποδοτικό τέλος; Γιατί εκεί οδηγούμεθα....
Φυσικά για να γίνει πράξη η όλη διαδικασία θα χρειαστεί να προσληφθεί προσωπικό....και αυτό αν δεν το κάνει η μονομετοχική που μπορεί ..όλοι οι άλλοι τρόποι είναι βραδείς...οπότε αντίο καλοκαίρι!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: