Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

AΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ"

Την νέα διαδικασία επιχορηγήσεων μη κερδοσκοπικών φορέων, που αναπτύσσουν πολιτιστική δραστηριότητα, θα πρέπει να ακολουθήσει το Μουσείο Ειρηναίου Γαλανάκη, στον Κίσσαμο Χανίων, προκειμένου να διευκολυνθεί στη λειτουργία του, μέσω των επιχορηγήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Τη σχετική υπόδειξη κάνει με έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Όπως διευκρινίζει ο υφυπουργός, από το 2010 και εξής όποιος φορέας επιθυμεί να υποβάλει αίτημα για επιχορήγηση, οφείλει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων. Η εγγραφή γίνεται μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Πολιτισμού και η διαδικασία είναι ανοιχτή όλο το χρόνο. Ο φορέας αναλαμβάνει την ευθύνη να παρέχει ακριβή στοιχεία για την ταυτότητα και τις δράσεις του και να επικαιροποιεί τα στοιχεία αυτά. Οι πληροφορίες αφορούν την ταυτότητα του φορέα (διοίκηση, αριθμός μελών, εθελοντών και εργαζομένων), τη δραστηριότητα του (σημαντικές δράσεις και διακρίσεις), τα οικονομικά στοιχεία (πηγές χρηματοδότησης, οικονομικά στοιχεία του τελευταίου έτους, απολογισμός για δράσεις που έλαβαν κρατική επιχορήγηση στο παρελθόν).
Ο κ. Γ. Νικητιάδης αναφέρει ότι οι πληροφορίες αυτές θα συνεκτιμώνται, κατά την αξιολόγηση των αιτημάτων που θα υποβάλλει ο φορέας. Συγχρόνως θα βοηθήσουν το Υπουργείο να χαρτογραφήσει τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε κάθε τομέα. Μέσω του ίδιου ιστότοπου, ο φορέας, αφού ολοκληρώσει την εγγραφή του στο Μητρώο, θα μπορεί να υποβάλει αίτημα επιχορήγησής του. Η φόρμα θα είναι ανοιχτή όλο το χρόνο, αλλά τα αιτήματα θα αξιολογούνται δύο φορές ετησίως, σε χρόνο που θα ανακοινώνεται εγκαίρως. Ο φορέας θα πρέπει να περιγράψει τη δράση που σχεδιάζει, τους στόχους που έχει θέσει και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Απαιτείται επίσης αναλυτικός προϋπολογισμός της δράσης.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: