Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου

Κύριε πρωθυπουργέ στις 4 Οκτωμβρίου 2009 διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν εσάς και τους βουλευτές σας κυβέρνηση αυτής της χώρας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλες οι προεκλογικές σας δηλώσεις και υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό (για τις οποίες και ο λαός σας εξέλεξε) δεν τηρήθηκαν (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα). Επίσης γνωρίζετε ότι οι μετέπειτα ενέργειες οι δικές σας και της κυβέρνησής σας οδήγησαν την χώρα στην άμεση (και με το χειρότερο τρόπο) ανάγκη προσφυγής για δανεισμό στο Δ.Ν.Τ. & Ε.Ε. (μνημόνιο 1). Παρόλο που και τότε μας είπατε ότι με αυτό τον τρόπο (ως αναγκαστικό και μοναδικό) θα αποφεύγαμε την χρεοκοπία και θα οδηγούμασταν σε ανάκαμψη, οι κυβερνητικές πολιτικές που ακολουθήσατε οδήγησαν το μνημόνιο 1 σε παταγώδη αποτυχία και την χώρα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν την δανειακή σύμβαση. Ένα χρόνο τώρα τα μέτρα που πήρατε ήταν αποκλειστικά κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων με την δικαιολογία ότι αυτά είναι άμεσης αποδοτικότητας. Παρόλα αυτά αποτύχατε. Σήμερα παρόλο που ο κόσμος έχει βγει πλέον στους δρόμους και στις πλατείες και σας φωνάζει ξεκάθαρα ότι δεν έχετε πλέον την λαϊκή εντολή να συνεχίσετε την διακυβέρνηση της χώρας εσείς  μας αγνοείτε. Σήμερα  έρχεστε και μας λέτε ότι θα προχωρήσετε και σε νέα δανειακή σύμβαση (Μνημόνιο 2) και για να γίνει αυτό θα ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο τα οποία είναι ακόμα πιο σκληρά μέτρα κατά μόνο εμάς του λαού οι οποίοι ζούμε ήδη στα όρια της φτώχειας κάποιοι και οι υπόλοιποι κάτω από αυτά και ότι θα ξεπουλήσετε την δημόσια περιούσια (την δική μας δηλαδή γιατί αυτό σημαίνει δημόσια), γιατί όταν πουλάς κάτω από ασφυκτική πίεση μόνο ξεπούλημα μπορείς να κάνεις. Και όλα αυτά στο όνομα της άμεσης αποδοτικότητας και της εθνικής σωτηρίας.
Ξέρετε όμως κύριε πρωθυπουργέ, αν όντως σας ενδιαφέρει η εθνική σωτηρία όπως τόσο συχνά λέτε, άμεσης αποδοτικότητας είναι επίσης και το να βάλετε σαν 1ο άρθρο στο μεσοπρόθεσμο να γίνει άμεσα δήμευση και ρευστοποίηση του 50% της δικής σας περιουσίας καθώς και του κάθε βουλευτή που διετέλεσε μέλος του Κοινοβουλίου από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, αφού έτσι κι αλλιώς είναι κοινής αποδοχής ότι στην ουσία την ευθύνη για το χάλι που έχει φτάσει σήμερα η χώρα την έχει το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα (και όσοι φυσικά συμμετείχαν σε αυτό, δηλαδή όλοι όσοι αναφέρω παραπάνω ), όπως άλλωστε έχετε παραδεχτεί και εσείς ο ίδιος πάρα πολλές φορές. Έτσι θα ήταν πιο τίμιο. Και που ξέρετε, ίσως έτσι να σας πιστεύαμε ότι όντως ενδιαφέρεστε για την σωτηρία της πατρίδας.
Ένας Aπλός Aγανακτισμένος Πολίτης όπως τόσοι άλλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: