Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ................

"Ο κόλπος Κισάμου, το Πέρα Πλατάνι Σούδας και η περιοχή του Μαραθιού, είναι οι περιοχές που προτείνονται για την εγκατάσταση των δεξαμενών καυσίμων. Η όποια σχετική απόφαση θα παρθεί μετά από διαβούλευση και σε επίπεδο Περιφέρειας." 
Με αυτήν την λιτή ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης μας ρίχνει το μπαλάκι.
O κ. Πιταριδάκη βέβαια το πήγε και λίγο παραπέρα: "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν και εφόσον έρθει η ώρα να ζητηθεί, πού μπορεί να υποδείξει ο Νομός θέσεις για αυτές τις δραστηριότητες. Το ζήτημα των καυσίμων πρέπει να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα σε επίπεδο Κρήτης. Αυτό δεν σημαίνει ότι και κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπως τα Χανιά, δεν θα πρέπει να έχει δουλέψει και επεξεργαστεί κάποια μελέτη, όπως αυτή που έγινε και να ληφθεί και αυτή υπ’ όψιν στο πλαίσιο του περιφερειακού χωροταξικού. Για μας πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία διαβούλευσης δημόσια με φορείς, με την κοινωνία, να προβληθεί, να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου".
Το θέμα έρχεται σιγά-σιγά και όπως όλοι γνωρίζεται πάντα την πληρώνει ο αδύναμος ..που στην προκειμένη περίπτωση μάλλον είμαστε εμείς. Το ότι ο δήμαρχος το διαψεύδει δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη μας, υποπτεύομαι ότι θα μας το φέρουν σαν τετελεσμένο γεγονός......για τον λόγο αυτό ας δείξουμε από τώρα τα δόντια μας.... Ή θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: