Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ

Εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, αλλά και στα σενάρια για άτακτη χρεοκοπία της χώρας κάνουν οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα.
Στο πρώτο σενάριο, παρά την πολιτική αναταραχή ο κ. Γ. Παπανδρέου θα εξακολουθήσεί να απολαμβάνει την εκτίμηση των διεθνών κύκλων και θα κερδίσει πρόσθετη στήριξη από την απόφασή του να κάνει ανασχηματισμό, ειδικά αν «θυσιάσει» τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Για τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας θα προΐσταται ο κ. Παπανδρέου, είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικά για την Γερμανία.
Στο δεύτερο σενάριο, αν ο κ. Παπανδρέου δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε την οριακή πλειοψηφία που θεωρητικά κατέχει στο κοινοβούλιο, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν τα 12 δισ. ευρώ αποτρέποντας την στάση πληρωμών αν και δεν θα έχουν λάβει νέες δεσμεύσεις από την Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να υπάρξει ένα διμερές δάνειο στην Ελλάδα έως ότου ο κ. Παπανδρέου καταφέρει να συστήσει μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού ή να διεξάγει εκλογές.
Στο τρίτο και δυσμενές σενάριο η Ελλάδα αφήνεται να χρεοκοπήσει. Οι Financial Times θεωρούν πως αν το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας και το ΔΝΤ και η Ε.Ε. αποφασίσουν να μην εκταμιεύσουν τα κεφάλαια, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και θα γίνει η πρώτη προηγμένη οικονομία σε 60 χρόνια που θα κηρύξει στάση πληρωμών.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: