Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συμβούλιο ένταξης μεταναστών, τη λειτουργία του οποίου προβλέπει ο «Καλλικράτης» για τους δήμους της χώρας, πρόκειται να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα συμβούλιο που θα είναι αρμόδιο για τα καθημερινά προβλήματα των αλλοδαπών και γενικότερα για τα ζητήματα ένταξης που αντιμετωπίζουν στον τόπο διαμονής τους. Σκοπός του είναι η πλήρης καταγραφή των μεταναστών που ζουν στο μητροπολιτικό Δήμο, η διερεύνηση των αναγκών τους, οι εργασιακές τους σχέσεις, η επαφή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες και τη δημόσια υγεία και η εξυπηρέτησή τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της διαφορετικής γλώσσας και της θρησκείας, η φοίτηση των παιδιών τους στα ελληνικά σχολεία και γενικότερα η ομαλή ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους στην κοινωνία του Ρεθύμνου. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του τμήματος και το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς για να υλοποιηθεί θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί. Όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», το συμβούλιο θα αποτελείται από επτά μέλη. Τρεις δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, έναν δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας και τρεις εκπροσώπους κοινοτήτων. Οι εκπρόσωποι των μεταναστών θα προέρχονται πιθανότατα από τις κοινότητες της Αλβανίας, της Ινδίας και των Αραβικών χωρών, καθώς υπολογίζεται ότι αυτές είναι οι πολυπληθέστερες στο δήμο Ρεθύμνου, ωστόσο στο συμβούλιο θα εκπροσωπούνται υπήκοοι και άλλων χωρών.
-Να ένα καλό απ τον Καλλικράτη, ο δήμος Κισάμου μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα τις διαδικασίες μιας και ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος για όλους μας. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα μιας και γνωρίζουμε όλοι μας τι γίνεται κάθε χρόνο στις μικρές πλατείες μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: