Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ.......

Από τους Νέους Ορίζοντες με πολύ ενδιαφέρον.......
Ο ανδριάντας του Ελευθέριου Βενιζέλου τοποθετήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του Καστελλίου πριν από 20 χρόνια. Σκοπός της τότε δημοτικής αρχής ήταν να τιμήσει τον Μεγάλο Εθνάρχη μας για την τεράστια προσφορά του στο νησί μας, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Μόνο που από τότε οι δημοτικές μας αρχές ξέχασαν να παράσχουν ακόμα και την στοιχειώδη φροντίδα στο άγαλμα αυτό με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε μνημείο ντροπής και αδιαφορίας στο οποίο κυριαρχεί η σκουριά. Τόσο δύσκολη και δαπανηρή είναι η συντήρησή του;
Υ.Γ.: Άραγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος φορούσε γυαλιά με έναν φακό;
Μάλιστα για το ίδιο άγαλμα την ντροπή της πόλης, γράφει και η Μαύρη Γάτα:
Ότι τοποθετείται ένα άγαλμα για να τιμήσει ένα μοναδικό ηγέτη. Ουδείς ασχολείται με το αισθητικό τμήμα, όλοι θεωρούν ότι αφού "το τοποθέτησαν" έκλεισαν με την υποχρέωσή τους. Η θλιβερή εικόνα ενός αγάλματος εκτός ότι ξεφτιλίζει τον εικονιζόμενο, χαλάει την εικόνα και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, καταστρέφει την αισθητική μας, δεν βοηθά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Δεν θα ήταν καλύτερα να υπάρχει στη συγκεκριμένη πλατεία μια πλακέτα με τις ημερομηνίες- σταθμούς στη πορεία Βενιζέλου και τα δημοτικά να κάνουν επισκέψεις και να μαθαίνουν και να είναι σε δημόσιο χώρο.
 Εγώ το μόνο που είδα ήταν ότι κάτι Έλληνες είχαν τοποθετήσει ένα σχοινάκι για να δέσουν την "μπουγάδα" τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: