Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

9o IΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΚΡΗΤΗΣ

Για ένατη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης διοργανώνει το ετήσιο Ιστορικό Ράλι Κρήτης.
Ο αγώνας διεξάγεται στον νομό Χανίων, διασχίζει τα χωριά της επαρχίας Κισσάμου συνδυάζοντας θέα από βουνό και θάλασσα ταυτόχρονα. Σημαντική καινοτομία του αγώνα είναι ότι φέτος θα είναι διήμερος.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Ιουνίου η εκκίνηση για το 9ο Ιστορικό Ράλι Κρήτης θα δοθεί στην Πλατεία Δικαστηρίων νωρίς το απόγευμα στις 4:00 μμ.
Tα οχήματα θα κατευθυνθούν από το κέντρο της πόλης προς τα χωριά Γεράνι, Κολυμβάρι, Ραβδούχα με τερματισμό της πρώτης ημέρας στην Πλατεία (Ελευθερίου Βενιζέλου) στο Καστέλι Κισσάμου, όπου χορευτές και όργανα θα διασκεδάσουν τους αγωνιζόμενους και τους θεατές που θα παρευρεθούν με κεράσματα από τοπικά προϊόντα. Έπειτα αγωνιζόμενοι και οργάνωση θα κατευθυνθούν στην παραλία για το δείπνο, και για διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία στον Μαύρο Μόλο.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου η εκκίνηση της δεύτερης ημέρας θα δοθεί απότο Καστέλι Κισσάμου και στην συνέχεια τα οχήματα θα κατευθυνθούν προς Πλάτανο, Χρυσοσκαλίτισσα κάνοντας μία βόλτα στα γειτονικά χωριά της Κωμόπολης με τον Πανηγυρικό. Τερματισμό να έρχεται ξανά στο Καστέλι, όπου και ο σύλλογος ΣΙΠΑΚ θα παραθέσει πλούσιο γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο του χωριού.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής του αγώνα θα είναι 160 χλμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: