Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ......

Μέρος 1ον
Tα κέντρα υγείας στον νομό Χανίων μάλλον θα τα πιάσει η αρρώστια του Καλλικράτη. Εν το μεταξύ στο Ηράκλειο στην έδρα του περιφερειάρχη η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.
Με 1.150.00 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2007-2013 τα έργα εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων έξη Κέντρων Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Συγκεκριμένα με ισάριθμες αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζου, εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας 7 (Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης) του Ε.Π.Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2077-2013, τα έργα πλήρους ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας που ανήκουν στην οργανική δύναμη του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του κ.Καρούντζου τα χρήματα κατανέμονται ως εξής
Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας 230.000 ευρώ
Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου 230.000 ευρώ
Κ.Υ. Καστελίου 180.000 ευρώ
Κ.Υ.Βιάννου 180.000 ευρώ
Κ.Υ. Χάρακα 180.000 ευρώ
Κ.Υ. Μοιρών 150.000 ευρώ
Είπατε τίποτα Χανιώτες...........
Μέρος 2ον (ενημερωτικό)
Το Κέντρο Υγείας Κισάμου βρίσκεται στο χωριό Καστέλλι Κισσάμου του δήμου Κισσάμου στο νομό Χανίων και εποπτεύεται από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Ο Άγιος Γεώργιος. Άρχισε να λειτουργεί στις 23/9/1986 και σε αυτό υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία:
Π.Ι. Κολυμπαρίου
Π.Ι. Σπηλιάς
Π.Ι. Καλυδωνίας
Π.Ι. Δελιανών
Π.Ι. Ταυρωνίτη
Π.Ι. Γερανίου
Π.Ι. Μάλεμε
Π.Ι. Νέας Κυδωνίας
Π.Ι. Πλατάνου
Π.Ι. Καλαθενών
Π.Ι. Έλους
Π.Ι. Κεφαλίου
Π.Ι. Καλουδιανών
Π.Ι. Σφακοπηγαδίου
Εξυπηρετεί 30260 άτομα σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001

Δεν υπάρχουν σχόλια: