Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Της Ευαγγελία Καρεκλάκη 
Εγγυήσεις για τον άμεσο επαναπατρισμό των Φιλιππινέζων ζητεί η Ελλάδα, προκειμένου να δεχτεί να μεταφερθούν στην Κρήτη περίπου 5.000 υπήκοοι της χώρας.
Στόχος της Ελλάδας και των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών είναι να διασφαλίσουν ότι οι απεγκλωβισμένοι θα αναχωρήσουν για τη χώρα τους χωρίς «διαρροές» και με κίνδυνο να δημιουργηθεί μία ακόμα «φουρνιά» λαθρομεταναστών.
Χθες έγινε γνωστό ότι περίπου 15 υπήκοοι της Σρι Λάνκα διέφυγαν από το ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις διωκτικές αρχές του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε εντοπίστηκαν σε ταξί στην περιοχή του Μπαλί και οδηγήθηκαν πίσω στο ξενοδοχείο όπου πλέον βρίσκονται υπό επιτήρηση, ενώ οι άλλοι δέκα παραμένουν άφαντοι. Το γεγονός ενισχύει την ανησυχία των αστυνομικών αρχών της Κρήτης εν όψει της έλευσης των χιλιάδων Φιλιππινέζων, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει η οργάνωση που παρουσιάζει η Κίνα σε σχέση με τους πολίτες της. Στον κόλπο της Βεγγάζης ο καπετάνιος του «Ionian Queen» περιμένει το «πράσινο φως» για τον απόπλου, μεταφέροντας περίπου 1.700 Φιλιππινέζους, ενώ άλλοι τόσοι αναμένουν στη Λιβύη.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης χθες, τα ξενοδοχεία όπου θα φιλοξενηθούν, θα βρίσκονται υπό 24ωρη αστυνομική επιτήρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: