Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΟΡΥΚΤΑ

Σε μια παράγραφος,  πιάστηκαν οι υπηρεσίες του υπαλλήλου και μετακλητού Α', για να συνηγορήσουν για τα λατομεία. Η παράγραφος του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού αναφέρει ότι, δίνεται κατεύθυνση για την διατήρηση της εξορυκτικής δραστηριότητας στις υφιστάμενες περιοχές που εντοπίζονται νέα κοιτάσματα ή νέα ορυκτά.
Τα κοιτάσματα του Γύψου στην περιοχή του δήμου Ιναχωρίου είναι παλαιά και εγώ ακόμα τα θυμάμαι όταν μικρός πήγαινα εκεί κάτω την δεκαετία 1970. Οπότε αφού δεν έχουμε καθορισμένη λατομική ζώνη, δεν έχουμε νέα κοιτάσματα, ποτέ δεν μπήκαν σε κανένα χωροταξικό σχεδιασμό ως και σήμερα, έχουμε την άρνηση των κατοίκων και δημοτών..ποιος ο λόγος να επιμένει ο γραμματέας και μετακλητός υπάλληλος Α' για Λατομεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: