Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Χθες έγινε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Κισάμου. Από σήμερα μόνο καφέ μπορούν να πίνουν μαζί οι εκλεγμένοι μας, αν και γι αυτό αμφιβάλλω. 
Λόγω εκλογών απαγορεύεται να παίρνουν αποφάσεις, που μπορούν να αλλάξουν ... τους συσχετισμούς....χαχαχα!!
Πάντως ένα από τα σπουδαιότερα, αν όχι το σπουδαιότερο θέμα που κουβεντιάστηκε ήταν η αποδοχή των ορίων του Ακρωτηρίου Γραμβούσας. Με την διπλή ψήφο του προέδρου, 7-6 επισημοποιούνται τα όρια της ιδιοκτησίας πλέον του δήμου (17.239.000 τμ), χωρίς βέβαια κανείς από τους παρευρισκόμενους να είναι σίγουρος αν ωφελείται ο δήμος ή την έκαναν λιγουλάκι οι ιδιοκτήτες!!
 Αξιοσημείωτο του αλαλούμ που υπάρχει, μέσα σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο είναι ότι λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές οι αντεγκλήσεις και τα παρατράγουδα ήταν πολλά. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει, γιατί ακόμα και οι κολλητοί ..ξεκόλησαν και δεν ανήκουν πλέον στο ίδιο στρατόπεδο!!
Πάντως συμβούλια express παραμονές εκλογών κρύβουν παγίδες για πολλά και για πολλούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: