Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΑΙΟ-ΑΠΟΒΛΗΤΑ

ΕΔΩ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ
Μονόδρομο φαίνεται να αποτελεί για τα ελαιουργία της Κρήτης η συνένωση και η δημιουργία μεγάλων μονάδων ικανών να αντέξουν το υψηλό κόστος των συστημάτων διαχείρισης των αποβλήτων τους. Από τον καινούριο χρόνο η κοινοτική νομοθεσία θα εφαρμόζεται αυστηρά και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι δυσβάσταχτα.
Η ισχύουσα νομοθεσία δεν ευνοεί τις μικρές οικογενειακές στην πλειοψηφία τους μονάδες αφού και η πολιτεία δε δίνει κίνητρα για την αναβάθμιση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η διαχείριση των αποβλήτων των ελαιουργείων να γίνεται αναποτελεσματικά επιβαρύνοντας το περιβάλλον.
Σήμερα, ελάχιστα είναι τα ελαιουργεία στη Μεσόγειο που εφαρμόζουν μεθόδους επεξεργασίας των αποβλήτων τους στηριζόμενες στις νέες τεχνολογίες.
Οι επισημάνσεις έγιναν στο πλαίσιο της ημερίδας που οργάνωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: