Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΩΡΙΟ

Μου έγραψε ένας φίλος ..
-Τι έχετε πάθει εκεί στο στρουμφοχωριό; Κρίσης ταυτότητας; 
- Πετυχημένο, δεν λέω, αλλά η απάντηση είναι, ΝΑΙ !! 
Τι άλλο θα μπορούσαμε να πάθουμε, όταν ο δεξιός ζητάει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, όταν δεξιός έχει βγει δήμαρχος στην πόλη (δις) με πράσινη βοήθεια, όταν ο πράσινος δήμαρχος αυτοανακηρύσσεται ανεξάρτητος, όταν πράσινος δήμαρχος εκλέχτηκε επειδή το ήθελε ο δεξιός υποψήφιος, όταν,... όταν, ....όταν προοδευτικός νεανίας ζητάει επίμονα την δημοτική συνεργασία, των πρασινιμπλέ ;
Δυστυχώς χάσαμε την πολιτική προσωπικότητα μας, για χάρη μιας καρέκλας! Σιγά που δεν το ξέρουμε; Στρουμφάκια λοιπόν γίναμε που μπλαβίζουν ή πρασινίζουν ανάλογα των περιστάσεων! 
Το θέμα βέβαια είναι ποιοι κερδίζουν από όλες αυτές τις στρουμφοσυμφωνίες; Εκεί σε θέλω Γιαννιό!
Μήπως κατα λάθος ξέρεις;