Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Τελικά όπως μαθαίνω ούτε τα νερά του δήμου Μηθύμνης είναι κατάλληλα! Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά ούτε και εκεί! Στον δήμο Κισάμου, πριν κάμποσες μέρες από τις 14 μετρήσεις οι 11 ήταν ακατάλληλες και ήδη ξεκίνησε χλωρίωση στις δεξαμενές Κουκουναράς και Καλαθενών. Πάντως χρειάζεται περισσότερο προσοχή ιδιαίτερα τώρα που θα αρχίσουν και τα σχολεία.
Το Λύκειο Κισάμου, αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε, κολλάει συνέχεια σε μικρο παραβλέψεις, την μια ξεχνάνε να βάλουν τοπογραφικό, την άλλη θέλουν συμπληρωματική μελέτη, σήμερα ψάχνουν αν το οικόπεδο κάνει για Λύκειο.... που κάτι μου λέει ότι ο ΟΣΚ, βρίσκει δικαιολογίες και προφάσεις, για να μας παραμερίσει. Πάντως ο νομάρχης τα έχει πάρει που σκέφτεται σοβαρά να πάει αυτοπροσώπως στον ΟΣΚ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους νέους υποψήφιους άρχοντες μας, δεν είναι ότι δεν συμπληρώνουν συνδυασμό, αλλά ότι κάποιοι -παλαιοκομματικοί- άρχισαν το παιχνιδάκι της συκοφαντίας. Αν δεν καταλαβαίνεται τι λέω μια απλή βόλτα στα καφενεία της περιοχής θα σας πείσει. Θα δείτε, αλλά και θα ακούσετε, πως γίνεται η αρνητική προπαγάνδα και πως αυτοί που τόσα χρόνια -δια μέσου των πράσινων και γαλάζιων  τοπικών- μας κάθιζαν στο γκαφά τον καλυτερότερο, τώρα σκάβουν λακουβάκια. Ούτε στην παραλία να ήταν; 
Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γέρασαν και υπάρχουν νέοι παίκτες στο τραπέζι, έτσι αναδεικνύουν τα κρυφά ταλέντα τους... την ρουφιανιά και ..την παραπληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: