Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΡΩΣΙΚΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΒΑΣΗ ΘΕΛΟΥΝ!!!

Βάση θέλει στην Ελλάδα η Ρωσία και όχι αγκυροβόλιο, όπως γράφουν οι φυλλάδες κάμποσες μέρες τώρα. Γιατί αγκυροβόλιο έχει σαν Σοβιετική Ένωση, 8 μίλια νότια των Κυθήρων. 
Σύμφωνα λοιπόν με τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού ναύαρχο Βλαντίμιρ Βισότσκι, «θα ήταν ιδιαίτερα θετικό αν η Ελλάδα θα μπορούσε να μας μισθώσει κάποια περιοχή για να χρησιμοποιηθεί ως βάση»!
Εξήγησε μάλιστα ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι χώρες που συνορεύουν με ζώνες δραστηριότητας των πλοίων του ρωσικού στόλου, «για παράδειγμα, εάν πρόκειται για τη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, τότε είναι η Τουρκία και η Ελλάδα, μάλιστα και τα δύο κράτη, μας παραχωρούν τέτοιες δυνατότητες» τόνισε ο αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού.
Είναι προφανές το ενδιαφέρον της Ρωσίας για βάση στην Ελλάδα, πλην όμως ο ναύαρχος Βλαντίμιρ Βισότσκι αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση και η Τουρκία.
Τώρα πως η βάση έγινε αγκυροβόλιο, ας μας εξηγήσουν τα παπαγαλάκια που μας προετοιμάζουν το έδαφος. Δεν μας φτάνουν οι αγώνες για να φύγουν τα αμερικανάκια και να' σου τώρα τα Ρωσάκια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: