Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

"Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα. Ένα πρότυπο ανάπτυξης που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες. Εμείς στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα, αλλά και υποχρέωσή μας να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια μέσα από τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και να εξασφαλίσουμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα καλύτερες συνθήκες ζωής και δημιουργίας.
Aυτά μας είπε η κυβέρνηση και βάλθηκε να μας μάθει πόσο μας χρειάζονται τα Νερά, τα Δάση και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος.
Στην Κρήτη ονομάστηκε «ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και ήταν ένα πρόγραμμα που θα καθόριζε το μέλλον, την προοπτική και την ανάπτυξη στις ορεινές και  ημιορεινές περιοχές της Μεγαλονήσου.  Οι δράσεις του προγράμματος θα ήταν για το περιβάλλον, για την τοπική οικονομία, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν ήρθε προς ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο μας, φυσικά δεν πέρασε και δεν έγιναν δεκτά τα 170.000 Ε, γιατί δεν συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της.... συμπολίτευσης. Μάλιστα οι δικαιολογίες αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας ή καλύτερα της ανεγκέφαλης σκέψης. Είναι δυνατόν; 

Φυσικά δεν φταίνε μόνο αυτοί που δεν το ψήφισαν, γιατί το τραγικό στην ιστορία είναι ότι μπορεί να έκοψαν το ΕΣΠΑ και ο κ. Αρναουτάκης να σκαρφίστηκε την πράσινη ανάπτυξη στην Κρήτη, αλλά δεν μπορείς σε μια πράσινη ανάπτυξη να βάλεις τσιμεντοστρώσεις και πλακάκια στα στενοσόκακα των γειτονιών! 
- Πράσινη ανάπτυξη λέμε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: