Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Καθημερινό φαινόμενο πλέον στην πόλη μας οι αυτοδιοικητικές "ειδήσεις". Καθημερινό κους-κους με τις ανακοινώσεις-που δεν έρχονται ποτέ- των υποψηφίων συμβούλων. Η Αλέκα πάει με την δήμαρχο, ο Νίκος είναι ένα βήμα από τον τάδε Δήμαρχο, ο Βαγγέλης υπόγραψε και η Αντωνία θεωρείτε σίγουρη. Τα ονόματα που ακούγονται μπορεί να μην κάνουν θόρυβο, αλλά όσο κάποιο ανακοινώνεται, τόσο εύκολα βρίσκεται το "αντίδοτο" όνομα στους άλλους συνδυασμούς!! Πάντως ένα είναι το σίγουρο, τα βαριά χαρτιά θα βγουν σε κάμποσο καιρό, κανένας δεν ρισκάρει να ανακοινώσει τρανταχτό όνομα τώρα.

Ότι έχει ανακοινωθεί ως σήμερα ή ηθελημένα έχει ριχτεί στην "αγορά" του κουτσομπολιού, ίσως να είναι μπαρούφα και τρικ απροσανατόλιστου. Αλλά αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα πλέον είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία από κανένα και καμιά να ασχοληθεί με τα κοινά, αυτό το διαπιστώνεις εύκολα στην πόλη της Κισάμου, εν αντιθέσει με τους άλλους δήμους Μήθυμνα-Ιναχώριο που οι κάτοικοι είναι με το μέρος του ντόπιου υποψηφίου!!!

Παρ' όλο που κάποιοι ξεκίνησαν σαν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί στην κούρσα του νέου δήμου και γελούσαν με τους άλλους υποψήφιους, (υπερόπτες όνομα και πράμα) σήμερα η κατάσταση είναι σαφώς διαφορετική. Τα άλογα λένε τα θαυμάζουν για το φίνις τους, αλλά όπως φαίνεται κάποια κουράστηκαν στην ευθεία. Κατά την γνώμη μου η πρώτη θέση έχει κλειδώσει και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο άλλος που θα συμπληρώσει το γκανιάν. Οι τρεις που έπονται, είναι καθένας του καλός σε μια περιοχή του νέου δήμου, έτσι ο νικητής θα είναι αυτός που θα βάλει περισσότερα γκολ εκτός έδρας.

Επειδή όσο περνάει ο καιρός οι κάτοικοι των Μηθύμνης και Ιναχωρίου θα συσπειρώνονται όλο και περισσότερο στον ντόπιο υποψήφιο, το κλειδί της νίκης και τα πληθυσμιακά ψηφαλάκια, τα δίνουν, η πόλη, η Γραμβούσα και ο Πλάτανος. Εκεί λοιπόν γίνεται η μάχη και μάλλον όπως φαίνεται θα κρατήσει ως το τέλος και θα πέσουν πολλά "κορμιά" στον βωμό της παραπληροφόρησης. Το σίγουρο είναι οτι ...συνεργασίες δύσκολα θα δούμε από δω και πέρα και όλα αυτά που γράφονται, είναι απλά φήμες, μάλιστα δοσμένες μονόπλευρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: