Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Χάθηκαν πιστώσεις έργων ύψους 270.000,00 ευρώ στο Δήμο Κισάμου από το πρόγραμμα ‘Θησέας’. Τα έργα (κατασκευή γεφυρών του σχεδίου πόλης και επέκταση αγωγού ύδρευσης) προεντάχθηκαν με την 1034/18-3-2009 απόφαση της Επιτροπής και δεν χρηματοδοτούνται γιατί ο Δήμος Κισάμου δεν μπόρεσε (γιατί άραγε;) να έχει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας μέχρι 25 Ιουνίου 2010 (15 μήνες μετά!). Και με την  απόφαση 123/3-8-2010 θα εκτελέσει το έργο από τις εισφορές του σχεδίου πόλης, λες και τα χρήματα που υπάρχουν περισσεύουν. Αλλά και για τα έργα που εκτελούνται με αυτά, μια και δεν φτάνουν για την ολοκλήρωση του, υπάρχουν προτεραιότητες; Γιατί δεν διαμορφώνονται οι δρόμοι στις παραλιακές περιοχές Τελωνείου και Πλάκας, που είναι υψηλής ανάπτυξης και προστιθέμενης αξίας για το Δήμο, αλλά δαπανώνται σε έργα ελάσσονος σημασίας ή περιστασιακά; Πρόσφατα δε έγινε και αυτό! Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποδέχτηκε πίστωση 170.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα ‘Πράσινη Ανάπτυξη’ για έργα για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Η αντιπολίτευση με την αιτιολογία ότι δεν υπήρξε διαβούλευση για τα έργα που θα ενταχθούν και τα θεώρησε προεκλογικά. Και από την συμπολίτευση, γιατί κάποιοι δεν συμμετείχαν και άλλοι προσπαθούσαν να αποκομίσουν οφέλη, αφού φαίνεται δεν υπάρχει σχεδιασμός με προτεραιότητες και συντονισμένη δράση. Αλήθεια, σε μια εποχή που άλλοι προσπαθούν να αντλήσουν πόρους από ανταγωνιστικά προγράμματα, πως είναι δυνατό να χάνονται χρήματα που μας δίνουν; Αν έτσι πορευτούμε και με το ‘Καλλικράτη’ δεν θα μας φταίνε οι άλλοι ή το μέγεθος του Δήμου για αυτά που θα συμβούν.
Κ.ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απορω γιατι οταν εφτιαχναν την αγορα "αναπλαση" καιγονταν για να μην χασουν τα χρηματα .ετσι μου ελεγε η κυρια δημαρχος.αν τα χασουμε τα χρηματα θα εχουμε προβλημα μου ελεγε , τωρα δεν εχει προβλημα .αλλα βεβαια απο την αγορα δεν περναει τωρα , αλλα που θα παει ερχονται και οι εκλογες ...........θα αναγκαστει να περασει.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φυσικά και θα περάσει εκτός και αν στείλει κανένα κολλητό(η) σου που θα είναι σύμβουλος της!
Κάτι μου λέει οτι θα γίνει έτσι φίλε Γ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι οτι η άποψη για την ανάπλαση της αγοράς βρίσκει πολλούς να διαφωνούν.Είναι περισσότερο απο ποιά οπτική γωνία θα το δεί ο κάθε ένας και πόσο έχει ενειμερωθεί για την ιστορία του πράγματος όπως επίσης είναι θέμα πολιτικής σκοπιάς.Τώρα βέβαια είναι δικαίωμα όλων των υποψηφίων να περάσουν απο την αγορά και απο εκει και πέρα ο κάθε ένας κάνει αυτό που νομίζει! Επειδή με τα υπονοούμενα σας με ζωγραφίζετε,φίλοι μου..όλα καλά!!!

Δεν θα αφήσουμε μικροδιενέξεις να χαλάσουν μεγάλες φιλίες. Εδώ ήμασταν χθές, σήμερα εδώ θα είμαστε και αύριο!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κολητη μου ειναι απο της λιγες που αξιζουν .πιστευω οτι αν μπει στον νεο δημο τετοια εργα δεν θα τα Υπογραψει.Εγω θα ηθελα αυτοι που θα περασουν απο το "τσαρσι" να εχουν να πουν μια καινουργια προταση για νεα "αναπλαση".

Ανώνυμος είπε...

και κατι αλλο. Ολοι αυτοι που εχουν υπογραψει την "αναπλαση" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.μηπως ξεχασαν να υπογραψουν.......