Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

84 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ελάχιστοι είναι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, σε σχέση με τα κενά που αντιμετωπίζει η Κρήτη, σύμφωνα με τον αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, Ζαχαρία Καψαλάκη.Ο ίδιος με σχετική του επιστολή, όταν ανακοινώθηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται, είχε επισημαίνει ότι τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης αγγίζουν τα 1.150 άτομα κι, ενώ υπήρχαν ελπίδες ότι θα καλυφθούν τα περισσότερα από αυτά, πρόσφατοι διορισμοί τούς διέψευσαν.Σύμφωνα με σχετική επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης,  Άννα Διαμαντοπούλου, το νησί μας πήρε το 1/4 των διοριζόμενων δασκάλων και περίπου το 1/3 των διοριζόμενων νηπιαγωγών.
Στα Χανιά καλύφθηκε το 42% των κενών των δασκάλων (144 κενά και 60 διορισμοί), ενώ στους διορισμούς συνέβη κάτι απίστευτο: υπήρχαν 27 κενά και διορίστηκαν 35 νηπιαγωγοί!

Το θέμα έφεραν στην βουλή, ντόπιοι βουλευτές όπως ο Μανόλη Στρατάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, και Λευτέρης Αυγενάκης, οι δικοί μας απουσίαζαν γιατί ήταν απασχολημένοι με τις ..εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Πρόοδος, κάνουν ακριβώς αυτά μας το έταξαν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: