Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΔΙΜΗΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ

Έπιασαν δουλειά οι δημηνίτες του Μπάλου. Από αύριο ξεκινάνε καθαριότητα σε Μπάλο και ακρωτήρι και ως το τέλος της βδομάδας θα αρχίσουν να εισπράττουν το ανταποδοτικό Ευρό από τους χιλιάδες επισκέπτες της Natura του ακρωτηρίου Γραμβούσας.
Ήδη έχει σχεδιαστεί, όπως μας είπε η κυρία Σκουλάκη, πως θα λειτουργήσουν οι συμβασιούχοι της φύλαξης και καθαριότητας, καθώς και πως θα γίνεται η μεταφορά τους για φέτος. 
Το μόνο σημείο που χρειάζεται περισσότερη βελτίωση, είναι πως θα εισπράττουν το ανταποδοτικό τέλος στα καραβάκια, αν οι ξεναγοί δεν θελήσουν να προεισπράξουν το Ευρό μέσα στα λεωφορεία. Σίγουρα θα παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση και αγανάκτηση από τους επισκέπτες μας, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη!!!
Ένας στόχος πολλών χρόνων επιτεύχθηκε και κάποιοι θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι, σίγουρα αυτό κάνει όλους μας να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να προστατέψουμε και τις άλλες καταπληκτικές και πανέμορφες περιοχές μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: