Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΤΕΛΙΚΑ;

Αυτό είναι το ερώτημα που ακούγεται παντού. Πόσους συμβούλους βγάζει ο δήμος Ιναχωρίου; Πόσους σταυρούς θέλει ο τάδε συνδυασμός, στον δήμο Μηθύμνης; Μπορώ να ψηφίσω κάποιον που δεν ανήκει στον δήμο μου;
Ως και τώρα τα μόνα που έχουν ανακοινωθεί είναι τα εξής:
Στις εκλογές για περιφερειακό συμβούλιο οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν σταυρό μόνο στους υποψηφίους της εκλογικής τους περιφέρειας και ανάλογα με τον αριθμό των εδρών που θα εκλεγούν και μέχρι 4 σταυρούς.
Σε εκλογική περιφέρεια που διαθέτει 3 έδρες ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει έναν σταυρό. Από 4 έως 7 έδρες μπορούν να επιλεγούν μέχρι 2 υποψήφιοι, ενώ για περιφέρειες με 8-12 έδρες μπορούν να επιλεγούν μέχρι και 3 υποψήφιοι. Οπότε στον δήμο Ιναχωρίου θα υπάρχει μονοσταυρία, στον δήμο Μηθύμνης δισταυρία και στον δήμο Κισάμου τρισταυρία. Μένει μόνο να διευκρινιστεί αν μπορείς και πόσους να ψηφίζεις από τους άλλους δήμους, κάτι που ως και προχθές ήταν σίγουρος... ένας σταυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: