Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Ο Δήμαρχος Πελεκάνου κ. Ζουριδάκης Γιώργος, προχώρησε στην εφαρμογή ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, μέσα στα ήδη υπάρχοντα αντλιοστάσια λυμάτων της Κωμόπολης Παλαιοχώρας, και τα αποτελέσματα αναμένονται άμεσα. Όπου εφαρμόστηκαν οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ για τον καθαρισμό των λυμάτων, τα αποτελέσματα δέν ήταν απλά επιστημονικά και υγειονομικά αποδεκτά, μα ήταν Θεαματικά-Εντυπωσιακά!!
Ο Ευφυής Ιάπωνας που ανακάλυψε και στη συνέχεια έδωσε το Επιστημονικό του επίτευγμα στην ανθρωπότητα, το 1968, λέγεται Teruo Higa Ph.D., Κολέγιο Γεωργίας του Πανεπιστημίου του Ρίουκους, στην Οκινάβα της Ιαπωνίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πόλη του, η πόλη Οκινάβα της Ιαπωνίας, όπου μετά την εφαρμογή των Ενεργών Μικροοργανισμών στα λύματα της πόλης, το αποτέλεσμα, ήταν, να μην βρεθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ κολοβακτηρίδιο στο νερό!! Σε 24ώρες τα λύματα μετατράπηκαν σε πεντακάθαρο νερό χωρίς ούτε ένα κολοβακτηρίδιο!!
 Η επιστήμη δεν είπε ακόμη τον τελευταίο της λόγο. Η τεχνολογική εξέλιξη συνεχίζεται και οι ανακαλύψεις και εφευρέσεις επίσης. Κάτι που σήμερα έχει εφαρμογή στη ζωή μας και θεωρείται αδιαφιλονίκητο, ίσως αύριο να θεωρείται παρωχημένο. Η ανακάλυψη και η εφαρμογή της τεχνολογίας των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) αποτελεί μια πραγματική επανάσταση της επιστήμης, η οποία δυστυχώς άργησε να έρθει στη χώρα μας.
Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των Ε.Μ (Ενεργοί Μικροοργανισμοί) στην κωμόπολη της Παλαιόχωρας, απλά θα έρθουν να επιβεβαιώσουν αυτό που εφαρμόζεται με επιτυχία πια, -σε 150 χώρες στον κόσμο και παράγεται σε 50 χώρες-,  ανοίγοντας τον δρόμο για Λύση με θεαματικά-θαυματουργά αποτελέσματα!!
Έτσι με αυτή την Λύση, απαλλάσσονται και οι θέσεις Τηγάνι και Τροχαλλού από την προσπάθεια εφαρμογής βιολογικών καθαρισμών ξεπερασμένης και παλαιότερης τεχνολογίας, μεγαλύτερου κόστους, μικρότερης αποτελεσματικότητας, σε σχέση με την τελευταία τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών!!
Την εφαρμογή των Ενεργών Μικροοργανισμών στην Παλαιόχωρα αναλαμβάνει Αγγλική Εταιρία και ο Δήμος Πελεκάνου πληρώνοντας 950€ το μήνα στην εταιρία, καθαρίζει τα λύματά του και η εταιρία μέσα στο ποσό αυτό επωμίζεται και το σέρβις!

Μετά τους ενεργούς πολίτες που κάποτε έτρωγαν τα πάντα, έρχονται και οι ενεργοί μικροοργανισμοί που τρώνε τα κολοβακτηρίδια!  Τι άλλο θα δούμε;
Τελικά να γιατί έχει τόσα χρόνια .... 5 σημαίες γαλάζιες οι Παλαιοχωρίτες ενώ ....μεις κοιμόμαστε; Μήπως πρέπει να εφαρμόσουμε και μεις στο δίκτυο μας τους ενεργούς σκατοφάγους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: