Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΟΤΑΝ Η κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΡΕΦΑ ! ΟΜΩΣ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ "ΠΡΕΦΑ" ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ!

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει την τετραετία και να υλοποιήσει το πρόγραμμα, που ψήφισε ο ελληνικός λαός πριν από ενάμισι χρόνο, εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, παραχωρώντας εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM "Πρώτη Γραμμή". Η βουλευτής αναφέρθηκε αναλυτικά στα μεγάλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας, το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού, τη ζώνη των 800 μέτρων και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, το λιμάνι του νότου, και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου, υποστηρίζοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να δοθούν λύσεις ικανοποιητικές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επιδοτούμενη γραμμή Ρέθυμνο-Κύθηρα-Πειραιάς
"Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, δεδομένου ότι το Υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας προκήρυξε το προηγούμενο διάστημα διεθνή διαγωνισμό για την επιδότηση της γραμμής Ρέθυμνο – Κύθηρα – Πειραιάς. Την είδηση αυτή μετέφερε η Βουλευτής, σχολιάζοντας και το γεγονός ότι οι κάτοικοι των Κυθήρων είδαν θετικά αυτήν την εξέλιξη. "Από το ΥΕΝ έχει προκηρυχθεί η γραμμή για το Ρέθυμνο", είπε, "η οποία θα επιδοτηθεί με ενδιάμεσο σταθμό τα Κύθηρα. Από εκεί και πέρα αναμένουμε και την ανταπόκριση του κόσμου. Σε ότι αφορά στα Κύθηρα, το έχουν δει πολύ θετικά, ότι το ΥΕΝ τους έδωσε μία διέξοδο και προς τον Πειραιά και προς την Κρήτη. Μάλιστα, από ότι γνωρίζω, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και άρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον". Η κα Κεφαλογιάννη σχολίασε και το εγχείρημα της ίδρυσης ακτοπλοϊκής εταιρείας, τονίζοντας: "Σε ότι αφορά στο εγχείρημα για την ίδρυση ακτοπλοϊκής εταιρείας, δεν μπορεί κανείς να μην το δει θετικά, όμως σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους εγχειρήματα πρέπει να προσφέρουν μία πολύ σοβαρή οικονομική πρόταση".
********
-Αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ΥΕΝ, κατόρθωσαν να χαρακτηρίσουν το Ρέθεμνος ως τελικό προορισμό άγονης επιδοτούμενης γραμμής. Κατόρθωμα τεράστιο για την Ν.Δ που μηδένισε τις αποστάσεις και έκανε τα 50 μίλια Κύθηρα -Ρέθυμνος ίδια με τα 20 Κύθηρα -Καστέλλι. Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν και τις απόψεις μας από πάει πια στα Κύθηρα! Βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι τι τους έχουμε τους εκλεγμένους μας, τελικά αν δεν υπήρχαν κάποιοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για τα του τόπου τους θα μαθαίναμε για τις άγονες του Αγίου...... με το συμπάθιο.

Η μόνη ικανοποίηση που μας έμεινε είναι ότι ξέρουμε να γράφουμε καλές επιστολές διαμαρτυρίας......... μετά !!! Σαν δε ντρεπόμαστε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: