Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΗΔΕΝ

Βασικά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι σήμερα στην Ελλάδα είναι ότι κανείς μα κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι πραγματικοί συμβασιούχοι. Ακούω να αυτοαποκαλούνται συμβασιούχοι κάποιοι που πραγματικά μπήκαν στις συμβάσεις για μονιμότητα μετά το 2002-2006. Δηλαδή η νέα γενιά που ναι μεν έχει και αυτή δικαιώματα αλλά δεν ανήκει σε αυτήν την γενιά που έχει συμβάσεις 15 χρονών και προτεραιότητα Επιτέλους ας ακούσει ο Υπουργός για μας. Ο Βουλγαράκης τα ήξερε αλλά αυτόν τον απασχολούσαν τα συμβόλαια, ο Λιάπης αλήθεια ξέρει ή δεν τον νοιάζει;
Πρέπει κάποιος να πει του υπουργού ότι υπάρχουν συμβασιούχοι 13- 15 χρόνια που οι εκάστοτε ρυθμίσεις (τραγικά παραθυράκια του εκάστοτε υπουργού) Πεπονής- Παυλόπουλου τους πετούσαν για κάτι λίγες μέρες έξω. Ρουσφέτι δεν ζητούμε κατανόηση στο πρόβλημα των χρόνιων συμβασιούχων θέλουμε.
Δυστυχώς όμως μόνοι μας είμαστε, δείτε το στον αποκαλυπτικό διάλογο που δημοσιεύει ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ :http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_3999.html

Πόσο απαράδεκτος είναι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Θανάσης Πλεύρης. Ο Γ. Αυτιάς είχε στην εκπομπή του την συμβασιούχο που πήγε να πέσει από την Ακρόπολη και μαζί τον βουλευτή και άλλο...κοινό. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι πέρα για πέρα αληθινός.
- Συμβ: Είχα αγανακτήσει με το πρόβλημα των συμβασιούχων και πήγα να πέσω από την Ακρόπολη
- Πλεύρης: Μα πήγατε να πέσετε από την Ακρόπολη;
- Συμβ: Ναι,
- Πλεύρης: Και δεν ντρέπεστε που το λέτε; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε πια την Ακρόπολη. Είναι ιερό μέρος(προφανώς της έλεγε να πάει να πέσει από πολυκατοικία).
- Συμβ: Μα τι μου λέτε;
- Πλεύρης: Ότι πρέπει να τελειώνει πια η ιστορία με την Ακρόπολη. Όποιος έχει πρόβλημα πάει στην Ακρόπολη. Αυτό το ιερό μέρος. Πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται αυτό το μέρος.

Ε, σαν να της έλεγε ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ ότι δεν διαφωνεί κανείς με το δικαίωμα της να πέσει αλλά με τον χώρο! Όχι στην Ακρόπολη ναι στην πολυκατοικία ή άλλο μέρος που δεν θα έχει την αρχαιολογική ιερότητα. Πάει και οι βουλευτές έχουν τρελαθεί. Στον αέρα τα είπαν!!! Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά...

Καταλάβατε κατανόηση μηδέν ακόμα και από την αντιπολίτευση .... μας !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: