Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ.... ΠΟΥ;

Οι δημαιρεσίες στο μέσο της δημαρχιακής θητείας, όπως συμβαίνει σε όλους τους δήμους της χώρας, βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αφού ο εκάστοτε δήμαρχος έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του, τα κέρδη και τις απώλειες του. Οι φετινές δημαιρεσίες λοιπόν αναμενόταν να έχουν πολύ ενδιαφέρον και καθώς είδαμε την αλλαγή προσώπου στην προεδρία του Δ.Σ, μάλιστα με συναίνεση και από την αντιπολίτευση, κολλήσαμε τώρα και 15 μέρες για το ποιος θα πάρει τις θέσεις των αντιδημάρχων.
Η κ. Σκουλάκη, η δήμαρχος μας, είναι η μόνη που γνωρίζει το γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αντιδημάρχων και μάλλον θα έχει και τους λόγους της που καθυστερεί.
Στα πηγαδάκια ακούς πολλά. Ακούς για εσωτερικές διαφωνίες, ακούς για παιχνίδια πολιτικής, τακτικής, για έλλειψη προσφοράς, αλλά και για μη ύπαρξης ικανοτάτου για την θέση αυτή. Όμως δεν παύει να είναι πηγαδάκια.
Έτσι όλα θα κριθούν, από τις κινήσεις της δημάρχου, που εκτός ότι θα κλείσει τα στόματα πολλών,(πηγαδάκια) θα μας βγάλει και από την…. «αγωνία» αν υπάρχει ...ικανός. Βέβαια όπως φαίνονται τα πράγματα, μάλλον δεν έχει και πολλούς άσσους στο μανίκι της, έτσι ίσως στο «ανακάτωμα της τράπουλας» όσο επιτήδεια και αν θέλει να το κάνει, μάλλον τα ίδια χαρτιά θα ξαναγυρίσουν να πέσουν στο τραπέζι.
Φυσικά εδώ μπαίνει και ένα σοβαρό ερώτημα που πραγματικά θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε, ίσως και να ανησυχήσουμε, αν και κατά πόσο όλοι αυτοί που εκλέγονται στα πρασινομπλέ ψηφοδέλτια είναι και ικανοί να προσφέρουν όταν και άμα χρειαστεί.
Πάντα πίστευα ότι αυτοί που μπαίνουν στα δημοτικά ψηφοδέλτια είναι άνθρωποι που σαν σκοπό έχουν να προσφέρουν, είναι άνθρωποι που βάζουν τον εαυτόν τους αφιλοκερδώς στον αγώνα για μια όμορφη όσο και καθαρή πόλη, είναι άνθρωποι που βάζουν την υπόληψη τους πάνω από τις χρόνιες κομματικές σκοπιμότητες, είναι άνθρωποι που θέλουν να υπηρετούν τον δήμο τους.
Τελικά έπεσα μάλλον πολύ έξω, πάρα πολύ!!!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: