Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ;

Από: http://jimmy278.blogspot.com/
3 επίκαιρα ερωτήματα και οι απαντήσεις τους.
1) Τα λεφτά πού παίρνει η αγροτιά και που τα θεωρούν "ψίχουλα" είναι νόμιμα ή παράνομα?
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει τις επιδοτήσεις στους αγρότες. Οι αγρότες όμως θέλουν επιδοτήσεις. Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Βαφτίζει τις επιδοτήσεις «αποζημιώσεις» . Οι αγρότες υπογράφουν ότι έχουν υποστεί τρομερές καταστροφές και η κυβέρνηση τους δίνει τα λεφτά ως αποζημίωση για καταστροφές τις οποίες δεν υπέστησαν. Με άλλα λόγια, κυβέρνηση και αγρότες εξαπατούν από κοινού την Ευρωπαϊκή Ένωση
2) Αυτά τα λεφτά πού θα δώσουμε στους αγρότες (εμείς οι πολίτες) με τι επιτόκιο θα τα δανειστούμε (εμείς οι πολίτες που θα τα ξεπληρώσουμε)
Η απόδοσή του είναι κοντά στο 6%. Δηλαδή, για κάθε 1 δισ. ευρώ δανεικά το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τόκους 60 εκατ. ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε αθρόες πωλήσεις ελληνικών τίλων, ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου, ρίχνοντας τις τιμές και ανεβάζοντας ταυτόχρονα τα επιτόκια των ομολόγων. Στα 5ετή ομόλογα το spread διευρύνθηκε στο 3,48% και στα 3ετή στο 3,17% (επίπεδα-ρεκόρ επίσης).
3) Γιατί όμως δανειζόμαστε τόσο ακριβά?
Οι μαζικές πωλήσεις τίτλων εμπεριέχουν και ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση: Εφόσον θέλετε δανεικά, ενώ έχετε πολύ υψηλό δημόσιο χρέος και η παγκόσμια οικονομία είναι σε ύφεση, θα πληρώνετε ακριβότερα (επιτόκια).
Y.Σ Δανεικά και αγύριστα αλλά καλοπληρωμένα από άλλους (εμάς)!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κακή πληροφόρηση έχετε!
Τα 500 εκ. που δίδονται στους αγρότες, μέσω του ΕΛΓΑ, ως έκτακτη ενίσχυση, έχουν παρακρατηθεί από τους ίδιους τους αγρότες. Για κάθε 1 Ευρώ που εισπράτουν από τις πωλήσεις των προϊόντων τους, τους παρακρατούνται 3 λεπτά για τον ΕΛΓΑ.
Επίλογος:
Το ασχετόχορτο πως αλλιώς λέγεται;
Ως-σανά.......