Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΣΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

«Στο αίμα μου κρατώ κι από μια στάλα
ξένες κι οχτρές κάθε λογής πατρίδες.
Kαι βουργάρα η ψυχή μου και τουρκάλα»
Σατυρικά Γυμνάσματα
Κωστής Παλαμάς
Στην Ελλάδα είμαστε περίπου δέκα εκατομμύρια και έστω άλλα τόσα είναι οι ομογενείς, μαζί με τους Eλληνοκύπριους και τους ελληνοποιηθέντες.
Κάποιοι όμως υποστηρίζουν ότι είμαστε πάνω από ογδόντα εκατομμύρια, λαμβάνοντας υπόψιν και τους θεωρητικούς απογόνους των αρχαίων μας αποικισμών και εκστρατειών. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι στη πραγματικότητα ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είναι Έλληνες και οι άλλοι μισοί ανθέλληνες που προέρχονται και από άλλους πλανήτες βάρβαρους και σκοτεινούς. Ήδη μέσα στα έθιμα, παραδόσεις, γλώσσα και μυθολογία, αυτών που είναι Έλληνες αλλά δεν το ξέρουν, υπάρχουν οι «αποδείξεις» ότι κάποια στιγμή «ξέχασαν» την καταγωγή τους! Από όλο τον πλανήτη πέρασαν οι αρχαίοι θεοί, ο Ηρακλής, ο Οδυσσέας και ο Αλέξανδρος. Ως γνήσιοι Έλληνες άφησαν σε όλους τους τόπους τα γονίδιά τους για να τους θυμούνται αι γεναιαί πάσαι.
Προσφάτως ελληνοποιήθηκε και η τεράστια κινεζική επαρχία Γιουνάν, που οπωσδήποτε είναι αρχαίοι Ίωνες αλλά δεν το έχουν οι ίδιοι καταλάβει ακόμα. Όταν όμως έρθει ο Αντίχριστος αμέσως θα σταθούν στην πλευρά των Ελλήνων για να νικήσει το «καλό». Σίγουρα όμως έχουν βρεθεί εκατοντάδες πλανήτες στα πέρατα του διαστήματος που είναι ελληνικοί και επεμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή και σώζουν τους Έλληνες με τις υπερδυνάμεις τους. Οι εξωγήινοι που έχουν το ίδιο DNA με εμάς, συγκεντρώνουν πλήθος υπερόπλων και στρατολογούν όλους τους φιλέλληνες του σύμπαντος γιατί η τελική μάχη θα δοθεί στο Αιγαίο Πέλαγος, το 2014. Σα να μην έφταναν όλοι αυτοί έχουμε και τους υπόγειους συμπολίτες μας που έχουν κατασκευάσει τεράστιες πόλεις κάτω από τη θάλασσα αλλά δυστυχώς δεν αντέχουν το φως του ήλιου…….τελικά είμαστε πολλά δισεκατομμύρια!
Βρέθηκε φυσικά η απόλυτη μέθοδος που αποδεικνύει ποιος είναι γνήσιος Έλληνας και ποιος όχι. Oι ‘γνήσιοι’ λοιπόν είναι οι μόνοι άνθρωποι που το ιερόν οστούν τους έχει αμβλεία απόληξη. Όλοι οι άλλοι είναι «οξύουροι» και αποτελούν κατά λάθος εξέλιξη κάποιων πρωτόγονων και βάρβαρων φυλών. Οι «οξύουροι» ευνοήθηκαν από την ιστορική μας μεγαλοψυχία και εκπολιτίστηκαν γιατί ως εξιδανικευμένος πολιτισμός δεν ανεχόμαστε οι δούλοι μας να είναι απολίτιστοι πίθηκοι. Σύντομα θα πιάσουν δουλειά οι «ελληνομέτρες» οι οποίοι θα αναλάβουν να καταμετρήσουν τα ιερά μας οστά για να καταλήξουν επιτέλους στο αιώνιο ερώτημα : «Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στον πλανήτη Γη». Δεν ξέρω αν θα παίρνουν βαρέα και ανθυγιεινά. Μέσα σε ακτινολογικά όλο και θα κινδυνεύουν να αλλοιώσουν το ιερό και όσιο DNA τους. Όσο για όλους εσάς, σφαχτείτε και δέστε τι ιερόν οστούν έχετε, γιατί χωρίς πιστοποιητικό ελληνικότητας σας βλέπω να υποβιβάζεστε σε δούλους των «αμβλύουρων» της γονιδιακής καθαρότητας.
Αναρωτιέμαι πάντως γιατί προσκαλούνται όλοι αυτοί οι τρελλέγκες στα κανάλια και ελαφρά τη καρδία διαστρεβλώνουν την ελληνική ιστορία και ποδηγετούν τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων κάτω από τις μπότες των σοβινιστικών τους φαντασιώσεων. Δεν γίνεται όλα να τα έκαμαν πρώτοι οι Έλληνες και δεν μπορεί ο πολιτισμός τους να ξεφύτρωσε έτσι απλά μέσα στην έρημο της πρωτόγονης βαρβαρότητας. «Καθαρός λαός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνον αυτός που αποκλείστηκε κάποια στιγμή σε μια ουτοπική απομόνωση. Ευτυχώς η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τέτοια «πολυτέλεια». Βρίσκονταν διαρκώς εντός της ιστορίας γιατί ήταν πάντα σταυροδρόμι γονιδιακών ανταλλαγών. Και αυτή ήταν η ευλογία της. Γι’ αυτό ανανεώνονταν, αφομοίωνε, δημιουργούσε, εξελισσόταν και πλούτιζε. Γι’ αυτό έδωσε το δικό της λαμπερό λιθαράκι στον παγκόσμιο πολιτισμό.


1 σχόλιο:

HATZIKOS είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ
ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΨΑ ΕΓΩ
ΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΝ ΤΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟΥ
ΕΣΜΕΝ ΓΑΡ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΟΥΤΩΣ Η ΠΑΤΡΕΙΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΡΤΥΡΕΙ.