Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Όταν η αδικία γίνεται νόμος, ο αγώνας είναι καθήκον.
Πριν 7 χρόνια είχα γράψει για ένα άλλο πολιτικό παραμύθι, τα έβαζα τότε με την κυβέρνηση Σημίτη, αυτήν που προκλητικά αγνόησε μια ολάκερη γενιά συμβασιούχων. Σήμερα δεν αντέχω να μην τα ξαναπώ σε αυτούς που τόσο πολύ ξανά –κορόιδεψαν την ίδια γενιά. Δεν αντέχω να μην πω ότι η εξουσία βλάπτει σοβαρά την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα, και τελικά την πειθώ τους.
Θέλω να το φωνάξω όσο πιο δυνατά μπορώ !!!
Επειδή εγώ δεν φοβάμαι ούτε ότι θα με πουν λαϊκιστή, αλλά πολύ περισσότερο δεν με τρομάζουν τα Ε.Δ.Ε, τους το λέω και κατάμουτρα.
- Δεν με πείθετε πια κύριοι !!! Αθετήσατε τις υποσχέσεις σας και αυτό ισοδυναμεί με κοροϊδία, μας αποσπάσατε το πολυτιμότερο δικαίωμα μας και μάλιστα κάλπικα. Μας κοροϊδέψατε και συνεχίζεται !!! Χωρίς οι αιτήσεις θεραπείας να εξετάζονται, με απολύσεις από το τηλέφωνο, εσείς και οι επιτροπές σας κάτι θυμίζουν από έκτακτα στρατοδικεία μιας άλλης εποχής.
................................................................
Ακούω, αλλά και διαβάζω κατά καιρούς τους πολιτικούς να μας μιλούν για ανάπτυξη, για ενδυνάμωση, για ενίσχυση, για υπέρβαση και πολλές άλλες παρόμοιες τονισμένες λέξεις που μας αποπροσανατολίζουν, μας γλυκαίνουν και σκοπός τους αναμφίβολα είναι να μας ρίξουν στην καθιερωμένη νάρκη.
Από την άλλη ο λαός περιμένει και πάντα έχει την απαίτηση από αυτόν που ψήφισε να εκπληρώσει έστω και κάτι τις από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Καρτερά – προσδοκά- ελπίζει, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ο χαμένος, ο απογοητευμένος, αυτός που επανειλημμένα ξανά- πατάει την πεπονόφλουδα, αυτός που δεν μαθαίνει χρόνια τώρα από τα λάθη του.
................................................................
Μας κοροϊδέψατε λοιπόν κύριοι !! Ξέρατε για τους χιλιάδες συμβασιούχους και όταν είδατε ότι οι υποσχέσεις σας δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν φτιάξατε άδικους νόμους.........
Άρθρο 5 Διαδοχικές συμβάσεις
1. Απαγορεύονται οι διαδοχικές συμβάσεις, που καταρτίζονται και εκτελούνται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους η παρεμφερείς όρους εργασίας, εφόσον μεταξύ των συμβάσεων αυτών μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.
Άρθρο 6 Ανώτατη διάρκεια συμβάσεων
Συμβάσεις που καταρτίζονται διαδοχικώς και εκτελούνται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους ή παρεμφερείς όρους εργασίας, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης, είτε συνάπτονται κατ' εφαρμογή του προηγούμενου άρθρου είτε συνάπτονται κατ' εφαρμογή άλλων διατάξεων της κειμένης νομοθεσίας.
-Με λίγα λόγια κύριοι ξεκινήσατε το ξεκλήρισμα και αυτοί που δουλεύουν σαν συμβασιούχοι 13-15 χρόνια στην ίδια δημόσια υπηρεσία πρέπει μετά από 24 μήνες να ψάξουν για άλλη δουλειά.
Βέβαια κανείς δεν ρώτησε αν μπορούν να το κάνουν τώρα. Κανείς δεν ρώτησε ούτε αν μπορούν να μάθουν μια άλλη δουλειά τώρα.
Αλλά δεν σταματήσατε ούτε κει. Αφού είδατε ότι ούτε οι νόμοι ήταν αρκετοί να κρύψουν την ξεδιαντροπιά σας, βάλατε τους δικαστές να αποτελειώσουν το θεάρεστο έργο, με εγκυκλίους και αυστηρές υποδείξεις προς τους εναπομείναντες αμερόληπτους δικαστές, ξεκινήσατε την μεγάλη σφαγή του .......Αγ. Βαρθολομαίου, συγνώμη του συμβασιούχου .
Η χαριστική βολή ήλθε παραμονή Πρωτοχρονιάς με την τηλεφωνική απόλυση και η πράξη έδεσε και τυπικά με την απομάκρυνση του Ξαδελφο-Υπουργού.
Και κατά τα φαινόμενα το αρεστό για σας την σήμερον είναι να κλείσει η βάνα των μονιμοποιήσεων και να ανοίξει η μπουκαπόρτα των παράνομων προσλήψεων, αλλιώς δεν εξηγείτε τέτοιο θράσος !!!! Θράσος χωρίς όρια 670 φεύγουν 550 έρχονται!
.................................................................
«Δώστε ρε κορόιδα ένα σωστό μέλλον στα παιδιά σας και μην τα καταδικάζεται να κρέμονται σαν κι εσάς από το προγούλι του κάθε ...........* που μας κυβερνά». Μου το γράψε κάποιος γνωστός άγνωστος που μέσα σε λίγους μήνες αποδείχτηκε ότι ήξερε πολλά περισσότερα από όλους εμάς τους ευκολόπιστους.
Μόνο στην Ελλάδα μπορεί η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να αλλάζει γνώμη, και τα 40 μέλη της να υποστηρίζουν το αντίθετο από αυτό που πριν λίγες μέρες είχαν αποφασίσει.
Και για να τελειώνουμε με όλη αυτόν τον καρνάβαλο μέρες που είναι, καλό είναι η κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, μιας και αυτή το γιγάντωσε, και όχι να βάζει στολή αποκριάτικη. Βέβαια στολή φορά και η αντιπολίτευση, αυτή της ...... πάπιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: