Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΑΣ....

 Μου έστειλε φίλος της σελίδας.... οτι το ΕΚΑΒ και ο κ Πλεύρης παρέλαβαν τα 20 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα απο την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Καλό ειναι να παρακαλέσουμε την Ένωση να μας στείλει και μας ένα, αφού η πολιτεία ειναι ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Καθημερινή 27.09.2022 
Είκοσι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα προστέθηκαν στον στόλο του ΕΚΑΒ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Έλληνα ασθενούς. Τα νέα ασθενοφόρα τα οποία αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναμένεται να αναβαθμίσουν τις επιχειρησιακές ικανότητες των διασωστών του ΕΚΑΒ. Διαθέτουν, μεταξύ άλλων, φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης και τα οποία ελαχιστοποιούν την καταπόνηση του προσωπικού του ΕΚΑΒ κατά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους βαρέως πάσχοντες.
«Η προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Oι διασώστες μας θα έχουν καλύτερα ασθενοφόρα προκειμένου να μπορούν να υλοποιούν πλήρως το έργο τους», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης των ασθενοφόρων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας
.

Αν χρειαστεί ασθενοφόρο ο Μπάλος και το Λαφονήσι με 5.000 και 4.000 κόσμο καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε το Κέντρο Υγείας μένει δίχως .... μάλιστα αυτό έγινε και προχθές, όταν χρειάστηκε να πάει Μπάλο και ταυτόχρονα έτυχαν δυο πολύ σοβαρά περιστατικά, που οι πολίτες στη μια περίπτωση αναγκάστηκαν να πάνε τον ασθενή τους με ιδιωτικό αυτοκίνητο στα Χανιά, και στην άλλη να περιμένουν να γυρίσει το ασθενοφόρο. Η Κίσαμος χρειάζεται τουλάχιστον δυο ασθενοφόρα λόγω έκτασης αλλά και λόγω ημερήσιου τουρισμού. Πάνω απο 15.000 τουρίστες βρίσκονται στα γεωγραφικά της όρια καθημερινά, συν τους μόνιμους κατοίκους...που εντάξει μπορεί να θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας αλλά ας μην μας το δείχνουν κάθε τόσο οι υπόλογοι. 
Απορία έχω που θέλουμε και τουρισμό με αυτές τις υποτυπώδεις υποδομές και μάλιστα κάθε τόσο σε συνέδρια και εκδηλώσεις αναζητούμε τρόπους ώστε να φέρουμε και περισσότερους. Μα πως ..με το ασθενοφόρο που πάει στα περιστατικά συνέχεια πάνω στο γερανό της ΕΛΠΑ; Και να 'ταν μόνο αυτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια: