Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ....

Τελικά τα επεισόδια στο "σίριαλ" κατεδάφιση παλαιών Λυκείων ειναι πολλά... και ενδιαφέροντα απο κάθε άποψη.
Εξώδικο ο εργολάβος που θεωρεί οτι του ανήκει κάθε τι που υπάρχει εκεί μετά και τον ερχομό του... δικαιολογώντας  την πράξη του ...γιατί δεν τα πήρατε τόσο καιρό.
Να τι γράφει ο διευθυντής που ΕΠΑΛ κ Νεκτάριος Ζουριδάκης, που έλαβε και αυτός μια κοινοποίηση του εξώδικου, αλλά και ειναι και ο μόνος που ο εξοπλισμός του λυκείου του, παραμένει ακόμα εκεί μετά και δυο βδομάδες...απο την στιγμή που έχει μπει ο εργολάβος.
- Με αφορμή τη θέση ευθύνης που κατέχω ως διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου, αλλά και  του εξώδικου που λάβαμε σήμερα από τον ανάδοχο του έργου κατεδάφισης του σχολικού συγκροτήματος  ΕΠΑΛ/ΓΕΛ Κισάμου - στο πλαίσιο των ενεργειών που καταβάλλουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας να προστατεύσουν τη δημόσια σχολική περιουσία που βρίσκεται στο υπό κατεδάφιση κτήριο – αισθάνομαι την υποχρέωση να γνωστοποιήσω ότι: 
Στο υπό κατεδάφιση κτήριο βρίσκεται εργαστηριακός εξοπλισμός (μόνιμος, βραχείας και αναλώσιμος) του τομέα Μηχανολογίας, μεγάλης  χρηματικής  αξίας. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και μηχανήματα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας που χρονολογούνται από την εποχή ιδρύσεως  «Δημοσίου Τεχνικού Σχολείου Κατωτέρας Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως» το 1964. Μια ίδρυση που προήλθε από τη δωρεά του εργαστηριακού εξοπλισμού της Ιδιωτικής Τεχνικής Σχολής της τότε (1964) Ιεράς Επισκοπής Κισάμου και Σελίνου, επί αρχιερατείας του μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Είναι ντροπή δυο βδομάδες μετά απο την γνωστοποίηση του εργολάβου οτι κλειδώνει τα Λύκεια και οτι του ανήκει οτι υπάρχει εκεί να μην έχει βρεθεί λύση. Το δεν ξέραμε, το δεν μας έμεινε καιρός, δεν δικαιολογεί τίποτα και κανένα... Κρίμα για άλλη μια φορά που γινόμαστε θεατές του παραλόγου ... όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε οτι δεν υπάρχει συντονιστής σε τίποτα εδώ και ο καθένας κάνει της κεφαλής του.
Γιατί τα ρίξαμε τα σχολεία, για να πάρουν μισοτιμής ότι είχαν μέσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: