Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ

Αυτή ειναι η αυλή του νέου ΕΠΑΛ Κισάμου στο Μαύρο Μώλος ένα απέραντος αποθηκευτικός χώρος, ένα ατζιγκαναριό κοινώς, αφού όπως φαίνεται τα υλικά που έπρεπε να πάνε στις αποθήκες που νοίκιασε γι' αυτό τον λόγο ο Δήμος Κισάμου απο το ΛΤΝ Χανίων, ειναι και ήταν πολλά. Βρίσκονται πλέον εκεί, σκεπασμένα πρόχειρα, με προοπτική όσα δεν μπουν στα νέα εργαστήρια να τοποθετηθούν μετά στις αποθήκες... 
Μια βροχή θα ήταν καταστροφική βέβαια για όλα αυτά τα υλικά.  

Τραγικές καταστάσεις, μάλιστα όπως αναφέρουν οι καθηγητές, έχει χαθεί αρκετό υλικό καθώς και πολλά συλλεκτικά κομμάτια που βρισκόταν στα εργαστήρια του ΕΠΑΛ και ήταν απο την εποχή του μακαριστού Ειρηναίου.
Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία στην ανακρίτρια στα Χανιά, σχετικά σε ποιον ανήκει ο μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που υπήρχε στα υπό κατεδάφιση εργαστήρια του ΕΠΑΛ, ο δικηγόρος του εργολάβου, παραδέχτηκε οτι δεν τους ανήκει, αλλά δεν ξέρει και τι έχει γίνει... ρίχνοντας εμμέσως πλην σαφώς στον Δήμο την ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση. 
Δυστυχώς γι' άλλη μια φορά δεν μπορέσαμε να κάνουμε καλό κουμάντο σε ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε λυθεί τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: