Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης (27/09) δράσεις με επίκεντρο το Ενετικό λιμάνι της πόλης. Η εκδήλωση περιελάβανε ομιλίες και συζήτηση με εκπροσώπους από την Περιφέρεια Κρήτης το Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης σχετικές με τον τουρισμό στα Χανιά.
Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του ΜΑΙΧ σε συνεργασία με το Πολυτεχνεί Κρήτης ήταν αυτή που παρουσίασε ο κ. Κώτσογλου Κυριάκος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την κατανομή επισκέψεων των τουριστών ανά περιοχή.
Όπως βλέπετε και στην μεγέθυνση, η Κίσαμος έχει τους προορισμούς και μάλιστα ειναι και οι τρεις σε τέτοια θέση που δεν χωρά αμφιβολία οτι αν κάποιοι κλείσουν δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις... Βέβαια όλος αυτός ο τουρισμός έρχεται προς τα εδώ με υποδομές δεκαετίας 1980 και οδικό δίκτυο του 1970. 
Συμπέρασμα μας διαφημίζουν αλλά να δώσουν μια δραχμή ώστε να φτιάξουμε τις υποδομές μας τους ειναι δύσκολο....αντίθετα προορισμοί που δεν υπάρχουν στην κάρτα έχουν αποκτήσει σχεδόν τα πάντα. 
Φαίνεται λοιπόν καθαρά οτι δεν υπάρχουν άνθρωποι να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για την περιοχή μας, δεχόμαστε οτι μας πετάξουν σαν ιθαγενείς και στόχος μας αλλά και στόχος των εδώ υπευθύνων ειναι τα μικρορουσφετάκια και να μας φτιάξουν δρόμους ως και τα κοτέτσια τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: