Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Η απόφαση της τοπικής κοινότητας Πλατάνου όπως πήγε στον Δήμο Κισάμου....
Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Τ.Κ Πλατάνου 
Κ. Χρύσανθου Λουπασάκη, σήμερα Σάββατο 17/9/22 και ώρα 8.ΜΜ στην αίθουσα εκδηλώσεων, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Πλατάνου, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο κατωτέρω θέμα.
ΘΕΜΑ : Επανεξέταση της Στρατηγικής Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ειδικού πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στη θέση "Φαλάσαρνα" της Τ.Κ ΠΛΑΤΑΝΟΥ από την εταιρία "ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ Α.Ε".
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία με παρόντες όλους τους συμβούλους, ο πρόεδρος κήρυξε την διαδικασία και άρχισε η διαβούλευση.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σε συνέχεια:
(α) της από 04/09/2022 απόφαση μας με αρ. πρωτ. Δήμου Κισάμου 8148/6-09-2022, με την οποία η υπ’ αριθμών 1/2022 απόφαση μας με την οποία γνωμοδοτούσαμε επί της ΣΜΠΕ του ειδικού πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στη θέση «Φαλάσαρνα» της Τ.Κ Πλατάνου, από την εταιρία «ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ Α.Ε»
(β) της από 14/09/2022 παρουσίασης της μελέτης του προτεινόμενου σχεδίου από τους μελετητές της ΣΜΠΕ η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου και της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε.  
Θεωρούμε ότι τα ζητήματα που έχουμε θέσει με τον αριθμό 1/2022 απόφασή μας απαντήθηκαν από την παρουσίαση της ΣΜΠΕ αποφασίζουμε τα εξής: 
Το τοπικό συμβούλιο Τ.Κ Πλατάνου γνωμοδοτεί κατα πλειοψηφία ΘΕΤΙΚΑ επί της ΣΜΠΕ του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου (ΕΠΣ), στη θέση Φαλάσαρνα της Τ.Κ Πλάτανου του Δήμου Κισσάμου, της περιφερειακής ενότητας Χανίων, από την εταιρεία «ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ Α.Ε» υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:
(1) Να εξασφαλιστεί από την Μελέτη και φυσικά να εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο βιολογικός καθαρισμός θα εγκατασταθεί στο πιο κατάλληλο σημείο (χωρίς να λάβει υπόψιν το επιπλέον κόστος), ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της περιοχής.
Επίσης η τοποθέτηση του βιολογικού θα πρέπει να γίνει σε σημείο που να μην θίγει τις περιουσίες των όμορων σε πιθανές μελλοντικές επενδύσεις τους.
(2) Να μελετηθεί και εξειδικευθεί ιδιαιτέρως ο τρόπος και η διαχείριση ύδρευσης και άρδευσης. Το πρόβλημα στην Περιοχή μας είναι υπαρκτό, το ζούμε καθημερινά και σίγουρα με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες μίας τέτοιες επένδυσης.
(3) Την αποστολή της απόφασης μας, στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ώστε να επανεξετάσει και εκείνη την γνωμοδότηση της μετά την παρουσίαση της μελέτης ΣΜΠΕ στις 14/09/2022.
Ο τοπικό σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Χουρδάκης γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ. Ο κ. Χουρδάκης εμμένει στην απόφαση του πρώτου συμβουλίου Αρ. Απόφ 1/2022 όπως είχε διατυπωθεί βάζοντας θέμα εξασφάλισης του νερού και αλλαγή θέσης του βιολογικού. Η πρόταση Χουρδάκη ψηφίστηκε μόνο από τον ίδιο.
Ο Πρόεδρος
Λουπασάκης Χρύσανθος
Τα μέλη:
Μαργαριτάκης Φώτιος
Νικολακάκη Αικατερίνη
Καρεφυλλάκης Νικηφόρος
Χουρδάκης Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: