Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ..ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗ

Απίστευτα πράγματα καταγγέλλονται ότι διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, σε σχολείο [Λύκειο] των Χανίων.
Εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονιών μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, προχώρησε σε διανομή έντυπου υλικού, κατά της επιχειρούμενης επένδυσης της οικογένειας Τσατσαρωνάκη, στην περιοχή της Κισάμου.
Ναι, καλά διαβάζετε, σε σχολείο της πόλης των Χανίων, εκπαιδευτικός αφιέρωσε την διδακτική ώρα που είχε στην διάθεση του, βάσει του ημερήσιου προγράμματος με το οποίο αμείβεται για να ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ τους μαθητές, όχι για να κάνει μάθημα, αλλά κατήχηση, κατά μιας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ επένδυσης, η οποία ναι μεν αφορά την κοινωνία, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί θέμα που θα πρέπει ν’ απασχολεί την τάξη ενός σχολείου.
Σαφέστατα, τόσο εγώ προσωπικά ως δημοσιογράφος όσο και ως ΜΜΕ, είμαστε υπέρμαχοι της άποψης για ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανοικτό, διευρυμένο με παραγόμενη γνώση, η οποία θα προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά μας, απέναντι στην πραγματικότητα με την οποία θα έρθουν αντιμέτωπα, μετά την ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης.
Η κατήχηση όμως, είναι κάτι διαφορετικό και στην προκειμένη, με κάτι τέτοιο, έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα.
Η οπτική αυτή, δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, από όπου κι αν προέρχεται, οποιαδήποτε πολιτική πλευρά κι αν εξυπηρετεί.
Ως οφείλαμε, αναδημοσιεύουμε το επίμαχο υλικό το οποίο διανεμήθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας σχολείου της πόλης των Χανίων – ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ – για το οποίο σίγουρα, επιβάλλεται να ληφθούν πρωτοβουλίες από εκείνους που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου αυτού αλλά… και όχι μόνο.
Σημείωση:
Η ως άνω επιστολή, επώνυμα, δημοσιεύθηκε και σε καθημερινή εφημερίδα των Χανίων, κίνηση προφανώς απολύτως συμβατή με την ελευθερία του λόγου και της άποψης, του καθενός.
Στην δημοσιότητα ΝΑΙ, ΟΧΙ στην αίθουσα ενός σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: