Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κίσαμου, με την παρούσα ανακοίνωση καλωσορίζει τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα σχολεία τους και εύχεται στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη.
Ως Ένωση θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ότι θα είμαστε κοντά τους και παρόντες όποτε και όπου μας χρειαστούν για να συμβάλλουμε με θετικό πρόσημο στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Λυπούμαστε που σε αυτό το καλωσόρισμα θα πρέπει, αντί για ευχές, να καταγγείλουμε την αδιανόητη απόφαση, ενδεχομένως και επιλογή, της υποβάθμισης σχολείων του Νομού μας εν έτη 2022.
Το κριτήριο για την εφαρμογή της υποβάθμισης είναι τα όρια του μαθητικού πληθυσμού και η εφαρμογή του νόμου.
Εμείς απαντάμε ότι τους νόμους άνθρωποι τους φτιάχνουν και τους εφαρμόζουν κι ότι τα παιδιά μας, οι μαθητές δεν είναι αριθμοί.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν κοστολογούνται.
Επομένως ανακοινώνουμε επίσημα ότι ως Ένωση θα έχουμε δυναμικό παρόν στην απόφαση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά από 6θέσιο, σε 5θέσιο (και βλέπουμε).
Διαβαιώνουμε και εγγράφως, τόσο τους γονείς και τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, όσο και τους εκπαιδευτικούς ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι στον αγώνα τους και δεν θα υποχωρήσουμε, παρά μόνο αν εγγράφως λάβουμε τη διαβεβαίωση από τους ιθύνοντες, ότι το σχολείο θα παραμείνει 6θέσιο, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Ως Ένωση κοινοποιούμε επίσης, ότι θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών για κάθε σχολείο του περιοχής μας που υποβαθμίζεται όπως, το 1ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας κανένα σχολείου του Ν. Χανίων να μην υποβαθμιστεί!
Εκ της Ενώσεως Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κίσαμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: