Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ

Ας αναρωτηθεί η κ. Ψαρουδάκη εάν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης πρωτοβάθμιας διεύθυνσης στα Χανιά σε βάθος χρόνου με τις αποφάσεις και τις επιλογές που κάνει?! 
Αφού  θα υπάρχουν λίγα  σχολεία τι να την κάνουμε την πρωτοβάθμια, θα πουν αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους, ας την κλείσουμε στα Χανιά, θα έχουμε και εξοικονόμηση κονδυλίων...
Εκτός και εάν δεν την ενδιαφέρει αυτό αφού εκείνη θα έχει συνταξιοδοτηθεί !!
    Χωρίς παιδιά στα σχολεία όλα είναι τακτοποιημένα και καθαρά, ρωτήστε όμως τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς να σας πουν πόσο πολύ τους αρέσει αυτή η "τάξη".
Στην συνδιδασκαλία λοιπόν της Τρίτης και Τετάρτης τάξης που έχει αποφασιστεί για το σχολείο μας καλούνται τα παιδιά της Τρίτης να κάνουν τα βιβλία της Τετάρτης σε όλα τα μαθήματα εκτός από την αριθμητική.
Θα κάνουν την ιστορία της Τετάρτης (ιστορία αρχαίων χρόνων), όχι της τρίτης (μυθολογία).
Σας προσκαλώ να διαβάσετε τις λέξεις και τις έννοιες που έχει η ιστορία της Τετάρτης και αποφασίστε μόνοι σας πόσο εφικτό και πόσο κατανοητές είναι αυτές οι έννοιες σε ένα μικρό παιδί που τώρα ξεκινάει και προσπαθεί να αποστηθίσει.
 ..και την επόμενη χρονιά η φετινή Τρίτη που θα είναι πλέον στην Τετάρτη Δημοτικού θα κάνει την ύλη της Τρίτης δημοτικού. Εάν ωστόσο δεν έχει αποφασίσει η κ. Ψαρουδάκη να υποβάθμιση και άλλο το σχολείο μας!!
   Ελπίζω και εύχομαι, γιατί δυστυχώς μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε κάθε φορά οι γονείς, να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν επιτελικές θέσεις και που έχουν και το φιλότιμο που διακρίνει τον λαό μας και που όλος ο κόσμος το αναγνωρίζει και θαυμάζει 
να βρουν τον τρόπο ώστε όλοι εμείς οι γονείς που τώρα αφήνουμε τις δουλειές μας και που ταλαιπωρούσε τα παιδιά μας κρατώντας τα μακριά από το σχολείο και τους φίλους τους που περιμένουν όλο το καλοκαίρι για να ξανασυναντηθούν, να δοθεί λύση χωρίς υποβάθμιση της παιδείας σε κανένα περιφερειακό σχολείο!!!
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά 


Δεν υπάρχουν σχόλια: