Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ (συμπεράσματα δημοτικού συμβουλίου)

Το συμπέρασμα ειναι απλό, το έργο πρέπει να τελειώσει... αν και δεν υπάρχει κανένας (υπήρχε) που να είπε το αντίθετο. Το ζητούμενο τώρα βέβαια δεν ειναι η συνολική καθυστέρηση που υπάρχει... λόγω πολλών παραγόντων (ενστάσεων και θεομηνίας), αλλά η δίμηνη απουσία του εργολάβου απο το έργο και ο χειμώνας που έρχεται. Χάθηκαν λοιπόν όπως ανέφεραν όλοι δυο μήνες και κανείς δεν ξέρει τι χειμώνα θα κάνει... 
Με αυτά και με άλλα πολλά παραδέχτηκαν όλοι οτι χώματα μπάζωσαν κάποιο ρυάκι, αλλά κανείς δεν ξέρει πως πήγαν εκεί... αφού αποδείξεις δεν έχουν πάει ως και τώρα στην περιφέρεια. ... όπως είπε ο κ. Καλογερής.
Το έργο ειναι απο τα σημαντικότερα και θα απεγκλωβίσει τα Τοπόλια, αυτό ειναι σίγουρο, και όπου έγινε παράκαμψη τα χωριά αναπτύχθηκαν (βλέπε Έλος) όπως είπε πάλι ο κ. Καλογερής. Μακάρι βέβαια το ίδιο να σκεφτόταν οι ιθύνοντες και για την παράκαμψη της πόλης της Κισάμου.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Κουμάκης σύμβουλος και εδώ αλλά και στην αντιπεριφέρεια, ειναι οτι το έργο είναι κατά 65% έτοιμο.. ενώ το έργο σχεδόν επανασχεδιάστηκε μετά και τις θεομηνίες του 2019, και έγινε ασφαλέστερο απο κάθε άποψη.
Στον αντίποδα με λίγα λόγια και σταράτα ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου κ. Φραγκιουδάκης είπε εν ολίγοις οτι.... αν δεν υπήρχαν οι κάτοικοι να ξεσηκωθούν (πράγμα που καταδικάζουν και ο κ. Σταθάκης και ο κ. Μυλωνάκης) το θέμα δεν θα ερχόταν στην επιφάνεια, ούτε και θα πήγαινε στην Βουλή. Οι κάτοικοι υπερασπίζονται τις περιουσίες τους και η εως τώρα καθυστέρηση του έργου δεν οφείλεται σε αυτούς που εντέχνως κάποιοι θέλουν να τους φορτώσουν.
Η παράκαμψη Τοπολίων έχει ακόμα δρόμο μιας και έρχεται χειμώνας και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε κάποιες περιοχές που δεν υπάρχει διέξοδος για τα νερά της βροχής αν και όπως τόνισε ο κ Καλογερής αυτό θα ειναι αμεση προτεραιότητα απο δω και πέρα. Μάλιστα ανέφεραν και το παράδειγμα που τουριστικό αυτοκίνητο "χάθηκε" στις λάσπες με μια μικρή βροχή πριν απο λίγες μέρες.
Η συνέχεια λίαν προσεχώς...  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: