Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ....

Μια μέρα άργησαν να κλείσουν την Σκαλίδη και η κατάσταση που ακολούθησε χθες το βράδυ με το κλείσιμό της, ήταν τραγική.... μάλιστα παρολίγον να φτάσουν και στα άκρα δίχως λόγο.
Η απόφαση που δεν χαροποίησε όπως πάντα όλους, απλά τώρα το χάρηκαν αυτοί που δεν βρίσκονται εκεί... αφού η Σκαλιδη κόβεται στα δυο... με την Ομογενών Αμερικής να παραμένει ανοικτή για να εξυπηρετήσει μια απο τις λίγες καθόδου που έχουμε σαν πόλη προς την παραλία.
Δυστυχώς όμως η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη απο αυτοκίνητα, οπότε το έλλειπες νέο μέτρο δεν λειτούργησε όσο θα ήθελαν Δήμος και φυσικά ο Νέος Εμπορικός σύλλογος που έχει πάρει και αυτός αποφάσεις αλλά δεν ήταν αυτές.
Η αλήθεια είναι οτι μέτρησα δυο αντιδημάρχους, ένα εντεταλμένο αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Κισάμου, σκεπτικούς και λυπημένους... με το χάλι που παρουσιάζει η πλατεία μας... μάλιστα απο κάποιους ακούστηκε οτι τα κρασπεδόρειθρα -που τόσο είχαμε κατηγορήσει- ήταν χίλιες φορές πιο αποτελεσματικά απο τα αλυσιδάκια του Δήμου.
Για άλλη μια φορά τα πράγματα έγιναν όπως έχουμε μάθει χρόνια τώρα να γίνονται..στο ποδάρι. Δίχως μελέτη, δίχως όραμα, διχάζοντας την κοινωνία και τα μαγαζιά και τους ανθρώπους του τσαρσιού.. που η αλήθεια είναι οτι και αυτοί δεν έχουν μάθει να δέχονται μέση λύση, αλλά κοιτάζουν ατομικά μόνο αν τους εξυπηρετούν τα μέτρα που εφαρμόζει κάθε δήμαρχος κάθε τετραετία. (Να ένας λόγος, ο σπουδαιότερος, να φέρουμε ένα συγκοινωνιολόγο και όχι κάθε δημοτική αρχή όταν θα έλθει η τετραετία της, να εφαρμόζει οτι αποφάσισαν οι εκλεγμένοι της, που το παίζουν -όνειρο θα ΄το είχαν - και συγκοινωνιολόγοι)
 -- Η Σκαλίδη πρέπει να είναι κλειστή είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Ομογενών Αμερικής ανοικτή εφόσον όμως υπάρχει και η συνέχεια όλων αυτών που έχει υποσχεθεί η δημοτική αρχή για την πλατεία Τζανακάκη. Λύσεις βιασύνης, δίχως προγραμματισμό, γρήγορες επειδή το ξεχάσαμε ή επειδή δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το σύνολο της απόφασης, δεν είναι εκτός απο καλές, ούτε τίμιες και δεν πρέπει να "επιβάλλονται" ετσιθελικά. 
Η αστυνομία για άλλη μια φορά απούσα, ασχολείται με άλλα, και καλά κάνει αφού μπορεί! 
Τα παρκαρίσματα στην μικρή πλατεία είναι κάθε χρόνο "καλύτερα", μάλιστα δεν υπάρχει και ο λόγος να γίνουν καλύτερα αφού δεν υπάρχει ο αναγκαίος έλεγχος....απο κανένα.
Τέλος όταν κλείνει ο δρόμος καλώς ή κακώς και μπαίνουν παιδιά μέσα με ποδήλατα για να παίξουν είναι τεράστια βλακεία να περνάνε μηχανάκια ειδικά όταν είναι και "εκλεγμένων". 
'Η όλοι στον οντά ή όλοι στο κατώι!
Θεωρώ οτι ο Νέος Εμπορικός σύλλογος αν έφερνε ένα συγκοινωνιολόγο να του κάνει μια βιώσιμη συγκοινωνιακή μελέτη θα ήταν όλα τα λεφτά ακόμα καλύτερα και απο ένα όνειρο όπως το οpen mall... μάλιστα με τις τόσες γνωριμίες του, θα μπορούσε να του την έκαναν και τσάμπα... απο κανένα Πολυτεχνείο!!! 
Τώρα όπως είναι τα πράγματα θα φάει και την χυλόπιτα μιας και είναι γνωστό πως για οτι δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην μικρή μας πόλη έφταιγε η αρχαιολογία ..ενώ τώρα φταίει ο ΝΕΣΚ!!! (μεταξύ σοβαρού και σοβαρού). Με τις υγείες μας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: