Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

 20 μέρες δεν κράτησε το καθαρό νταμάρι πάνω απο την Λίμνη και η κατάσταση πάει να ξαναγίνει όπως παλαιότερα..μια χωματερή που την επισκέπτεται το σύνολο της πόλης, αφού η οδηγία του Δήμου και τα παρακαλετά του δεν έπιασαν τόπο.  
 Η αλήθεια είναι οτι όταν δίνεις λύσεις τους Καστελλιανούς λέγοντας τους οτι για όλα τα βαριά και ογκώδη αντικείμενα που έχετε εμείς θα τα πάρουμε και αυτοί δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο πώς θα βρωμίσουν, τότε πρέπει να ακολουθήσεις άλλη γραμμή. 
Κύριε Μαυροδημητράκη, αρμόδιε αντιδήμαρχε και φίλε, πρόστιμο και ράμπα. Είναι δημοτικός δρόμος δεν εξυπηρετεί κανένα, κλείστε τον με ράμπα... καταστρέφουμε μια περιπατητική διαδρομή, καταστρέφουμε και τα 2-3 ξενοδοχεία που είναι απο κάτω, αλλά το σπουδαιότερο με την αδιαφορία μας και την συνεχιζόμενη ανέχεια μας δεν αξιοποιούμε τον χώρο. Ένας άλλος δήμαρχος θα είχε πάρει χρήμα αξιοποίησης του ειδικά όταν εκτός απο ιστορικός δρόμος (συνέδεε χρόνια την Κίσαμο με τα Μεσόγεια) η θέα είναι καταπληκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: