Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ - ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΕΣ

Τελικά που βρίσκεται η περίπτωση της ονοματοδοσίας των οδών της πόλης, μια ιδέα που μας χαροποίησε όταν ειπώθηκε αλλά και όταν συστήθηκε η επιτροπή που θα έδινε το τελικό σχέδιο στο Δ.Σ του Δήμου για να προχωρήσει; Ναυάγησε ή απλά μιας και άλλαξε η δημοτική αρχή χάθηκε η συνέχεια όπως συχνά-πυκνά συμβαίνει στην πόλη μας; Να θυμίσω βέβαια ότι ποτέ η επιτροπή αυτή, δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση αλλά επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αρκετούς από τα μέλη έμαθα ότι το έργο της έχει τελειώσει .....
Κάτι μου θυμίζει με μια άλλη περίπτωση του 2009, πριν 11 χρόνια δηλαδή, όταν το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει έγραφα και ζητούσε να ονοματοδοτήσουμε τα σχολεία της περιοχής.
Αν θυμάμαι καλώς τότε είχε πάλι γίνει μια μίνι σύσκεψη και έπεσαν κάποιες ιδέες με ονόματα που έχουν σχέση (μπορεί και όχι) με την Κίσαμο. Φυσικά δεν ξέρω τι απόγινε κι αυτή η περίπτωση.
Για να σας φρεσκάρω λίγο την μνήμη τα ονόματα που πρότειναν οι σύλλογοι των διδασκάλων τότε για τα σχολεία μας και δόθηκαν στο υπουργείο για να τα εγκρίνει ήταν: 

1ο Δημοτικό Σχολείο               2ο Δημοτικό
α) Μάνος Κατράκης                 α) Ειρηναίος
β) Ιωάννης ο Χρυσόστομος     β) Αναγνώστης Σκαλίδης
γ) Μύρτιλος                               γ) Μύρτιλος

3ο Δημοτικό
α) Ιωάννης Ψαράκης 

1ο Γυμνάσιο Κισάμου               2ο Γυμνάσιο
α) Ειρηναίος                              α) Μάνος Κατράκης
β) Εμμανουήλ Τομπάζης           β) Μελίνα Μερκούρη
γ) Κισάμειο (Κίσαμος)               γ) Μίκης Θεοδωράκης

Τελικά τα Λύκεια μόνο πήραν επίσημα προσωνυμία "Λύκεια Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη" στις 25 Ιανουαρίου 2019, αλλά μιας και δεν έχουν πλέον σχολείο θα περιμένουν τα νέα, που και δω δεν ξέρεις αν θα τα λένε έτσι μιας και όλο και κάποιος άλλος θα θελήσει να πάρει τ' όνομα του το νέο συγκρότημα.!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: