Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ

Στο Βουλγάρω, κάθε φορά που περνάω και η αλήθεια είναι ότι πάω τακτικά τελευταία, κοιτάζω να δω αν υπάρχει ακόμα στην θέση της η "Στριφογυριστή Ελιά" που κατά την γνώμη μου μιας και είναι μοναδική πρέπει να γίνει επίσημα μνημείο. Με την ανάδειξη νέου συμβουλίου στον πολιτιστικό σύλλογο εκεί, και επειδή ξέρω πόσο ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά χρόνια τώρα οι Βουλγαριανοί ρίχνω μια ιδέα για καθαρισμό των Βενετσιάνικων γεφυρών του Τυφλού ειδικά αυτές που άντεξαν την κακοκαιρία των Δερμιτζιανών και χαμηλά του Μάκρωνα. Μνημεία που δεν χρειάζονται πολλά αλλά μια καλή καθαριότητα, ειδικά τώρα που τα περισσότερα τα έχει αρπάξει η φθορά του χρόνου (βενετσιάνικες Βίλες και Πύργους).
Περιπατικές διαδρομές μέσα στο πράσινο είναι εύκολο να φτιαχτούν και ειδικά αυτή Βουλγάρω-Λατζιανά-Νησί-Καψανιανά μπορεί να γίνει εύκολα. Φυσικά ρίχνω και την ιδέα αναστήλωσης του πρώτου Μύλου (Γιαννίκου), οι κληρονόμοι δεν θα έχουν αντίρρηση (Καψανάκηδες) μιας και σήμερα είναι εστία μόλυνσης.
Καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ του Εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Βουλγάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: