Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου
Φτωχικό το σπίτι στις αμμουδιές  του Ομήρου
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου  στις αμμουδιές του Ομήρου.....
Οδ. Ελύτης.

Άλλο δεν έχω στο νου μου,
παρά ελευθερία  και γλώσσα....
Δ. Σολωμός.

Πλούσια γλώσσα σε λέξεις 
σημαίνει πλούσια σκέψη.
Φτωχό λεξιλόγιο σημαίνει φτωχή σκέψη.

Η ελληνική γλώσσα είναι η πλουσιότερη γλώσσα σε λέξεις και η γλώσσα με τη μεγαλύτερη συνέχεια. Χρησιμοποιούμε και σήμερα λέξεις που χρησιμοποιούσε ο Όμηρος.... Στην ελληνική διεθνώς διατυπώνονται οι περισσότερες επιστημονικές έννοιες , γιατί στον ελληνικό χώρο συνελήφθησαν οι αντίστοιχες επιστημονικές ιδέες
Αtomon, Mathematics, philosophy....Κ.λ.π
Σήμερα η ανάγκη  κάνει χιλιάδες ανθρώπους να μάθουν την ελληνική  γλώσσα. Είναι  οι χιλιάδες μετανάστες που την ταξιδεύουν ακόμη παραπέρα και μαζί με αυτή ένα κομματάκι Ελλάδα.
Ας μη την κακοποιούμε!!!! Εμείς που είναι δική μας.
Ευτυχία Δεσποτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: