Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

ΕΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝ

Την ανάθεση των τεχνικών μελετών των δήμων σε ιδιώτες μηχανικούς μέσω της ΕΕΤΑΑ προωθεί ως λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, επελέγη η λύση του να χρησιμοποιηθούν ιδιώτες μηχανικοί που θα κάνουν συμβάσεις με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οι δήμοι χάνουν ετησίως πολλά χρήματα από προγράμματα γιατί δεν έχουν μηχανικούς προκειμένου να διενεργήσουν τεχνικές μελέτες, που είναι απαραίτητες για τη χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Για αυτό ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τη στήριξη του ΤΕΕ, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί η νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει το αναγκαίο πλαίσιο.
Τέλος, σημειώνεται πως το νέο χρηματοδοτικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους Δήμους και τις περιφέρειες, που θα αντικαταστήσει τον “ΦιλόΔημο”, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.
Πηγή: Β2Green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: