Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΗΣ
Κατόπιν πρόσφατης ανάρτησης σε ηλεκτρονικό ιστότοπο με τον τίτλο «Τραγική κατάσταση», που αφορά την ασυδοσία αδέσποτων ζώων σε ιδιοκτησία της Μονής Χρυσοσκαλιτίσσης, η Αδελφότητα της Μονής υποχρεούται δημοσίως να δηλώσει ότι πρόκειται περί μίας αδιόρθωτης και απαράδεκτης καταστάσεως, χρονίζουσας, η οποία μαστίζει την Μονή, δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων. Παρά τις επανειλημμένες επικοινωνίες και προσπάθειες της Μονής, δυστυχώς, η κατάσταση των αδέσποτων ζώων είναι καθημερινή, με αποτέλεσμα ότι φυτεύει η Μονή, (κηπευτικά, λουλούδια, κ.α.) να καταστρέφονται από τα αδέσποτα ζώα που, κατά δεκάδες, υπάρχουν και κινούνται. Για το καθημερινό αυτό φαινόμενο, το οποίο δεν μπορεί ούτε έχει αρμοδιότητα η Μονή να ελέγξει, για πολλοστή φορά απευθύνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο όπως συμβάλλει από τον δικό του χώρο ευθύνης όπως εξαληφθεί. Εις ότι αφορά δε την εικόνα που παρουσιάζεται εις την ανάρτηση αδικεί την Μονή, καθώς τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα σκουπίζονται οι χώροι της Μονής, είναι όμως αδύνατον 40 και πλέον αδέσποτα ζώα να ελεγχθούν από την Μονή.     
Εκ της Αδελφότητας της Μονής
Το blog  δημοσιεύει τα παραπονα που έρχονται εφόσον είναι επώνυμα ... ένα απο αυτά ήταν και η χθεσινή ανάρτηση. Σαφώς η μια εικόνα είναι σκληρή αλλά εύχομαι να αποτελέσει η αιτία ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που δεν έγινε χθες πρώτη φορά στην Χρυσοσκαλίτισσα αλλά και σε άλλες παλιές εκκλησίες του δήμου μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: